Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie [sonda] Jakiego uzywasz oprogramowania?

Jak w temacie Jakiego softu uzywasz? Prosze wymienic wszystkie, ktorych uzywasz (wlaczajac odczytywanie exif).

Ja w tej chwili korzystam z Photoshopa CS2 oraz Paint Shop Pro X.
    Boguslaw Glegola
    www.glegola.co.uk GG: 2383535

Domyślnie

tia - a potem do polowy forumowiczow zapukaja o 5 rano sympatycni panowie z cbś

tak nawiasem to jak juz musza powstawac tego typu watki, to niech chociaz dzieje sie to w odpowiednich dzialach

Domyślnie

1. przeciez nie kazdy musi uzywac pirackiego oprogramowania.
    2. a co jak ktos uzywa GIMPa?
    3. Zastanawialem sie nad dzialem i doszedlem do wniosku, ze interesuja mnie odpowiedzi posiadaczy D40/D50/D70/D80.
    4. tutaj gdzie mieszkam CBS nie ma jurysdykcji:P
    Ostatnio edytowane przez Boguslaw ; 22-12-2007 o 18:43
    Boguslaw Glegola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw Zobacz posta
    1. przeciez nie kazdy musi uzywac pirackiego oprogramowania.
    ba - nawet nie powinien

2. a co jak ktos uzywa GIMPa?
    no i wlasnie do tego zmierzalem. co z tego, ze ktos uzywa gimpa? albo peesa czy cokolwiek innego? powaznie pytam: co Ci da taka wiedza, ze wpisze Ci sie np. 35osob z PS, 10 z gimpem, 2z CNX, 1 z impactem? wyjdzie Ci z tego, ze PS jest najlepszy? slepy zaulek - bo w podobnej ankiecie dotyczacej aparatow d40 wygra z d3.
    mozna pojsc dalej i zalozyc watek: "wpisujcie jakie miasta uzywają corela!" - bedzie 2 w jednym.

3. Zastanawialem sie nad dzialem i doszedlem do wniosku, ze interesuja mnie odpowiedzi posiadaczy D40/D50/D70/D80.
    a dlaczego wlasnie ich jesli mozna wiedziec? ze niby bardziej amatorska polka? jest tu sporo zawodowych grafikow fotografujacych hobbystycznie za pomoca ww sprzetu - moga ci zafalszowac wyniki.

Domyślnie

1. IrfanView - freeware
    2. Photoshop Elements 6 - kończy się trial, ale mam zamiar go kupić
    3. Capture One 4 - z kartą CF SanDiska
    4. Nikon Picture Project - z D200
    5. GIMP - freeware

Zatem, nie każdy musi z piratów korzystać, można sobie poradzić w inny sposób. Poza tym, dla zawodowca, to żaden koszt zakup PS - wrzuca to w koszty.

Pozdrawiam
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    ba - nawet nie powinien

no i wlasnie do tego zmierzalem. co z tego, ze ktos uzywa gimpa? albo peesa czy cokolwiek innego? powaznie pytam: co Ci da taka wiedza, ze wpisze Ci sie np. 35osob z PS, 10 z gimpem, 2z CNX, 1 z impactem? wyjdzie Ci z tego, ze PS jest najlepszy? slepy zaulek - bo w podobnej ankiecie dotyczacej aparatow d40 wygra z d3.
    mozna pojsc dalej i zalozyc watek: "wpisujcie jakie miasta uzywają corela!" - bedzie 2 w jednym.

a dlaczego wlasnie ich jesli mozna wiedziec? ze niby bardziej amatorska polka? jest tu sporo zawodowych grafikow fotografujacych hobbystycznie za pomoca ww sprzetu - moga ci zafalszowac wyniki.

Jak juz pisalem wiele razy: nie chcesz komus pomoc to chociaz nie przeszkadzaj. Jak kazda sonda, to i ta, ma za zadanie zapoznanie sie z mozliwosciami. Np. nie wiem co to impackt wiec poszukam cos o nim i bede wiedzial. Zrozumial pan, czy dalej tlumaczyc?
    Boguslaw Glegola

Domyślnie

zazwyczaj spokojnie przechodze nad takimi watkami milczac sobie w usmiechu (hmmm - ale ladną fraze ukulem ), no ale czasem nastroj wisielczo-monthypythonowski sie uaktywnia - sorry - naprawde rzadko sie to zdarza i akurat padlo na Ciebie

zeby wynagrodzic:
    chodzilo mi dokladnie o ulead photoimpact - program przez wielu uwazany za znakomity do fotografii - majacy ogromne mozliwosci (warstwy, narzedzia do retuszu, znakomite narzedzia do selekcji itp). u nas praktycznie nieznany i niedoceniany (ale bardziej nieznany). teraz jest juz bodaj dziesiata albo i jeszcze nowsza edycja. koszt jesli sie nie myle niecale 5 stowek za profesjonalne narzedzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    5. GIMP - freeware
    GIMP to nie freeware! Nie żebym się czepiał, ale nie wszystko co jest rozpowszechniane bez opłat jest freeware. GIMP jak sama nazwa mówi to GNU Image Manipulation Program i jest dostępny na tej (czyt. GNU) licencji.

Z mojej strony dodam:
    1. GIMP i UFRaw dla HDR
    2. Do EXIF (czytanie/szeroko pojęta edycja EXIF i nazw plików) używam Exiv2
    3. Do katalogowania GThumb względnie F-Spot

Domyślnie

1. Opanda IExif
    2. Capture One LE 3.7
    3. Capture One 4
    4. Picture Project
    5. Foto Office 3
    6. Picasa 2
    7. Pinnacle Studio 10.7
    8. Adobe Photoshop Elements 6PL ( od kilku dni )
    Dla zainteresowanych wszystkie legalne.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

a co jak ktos taki jak ja nie zna obsługi takowych programów?
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów