Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    jak pokazuja testy D300 nie jest jakims krokiem milowym po D200
    mam za soba przesaidke D200 na D2x i widzialem kolosolna roznice w jakosci zdjec
    w cieniach wyciska duuuzo wiecej niz D200,naturalne oddanie barw i jeszcze pare inych rzeczy
    praca z nim to czysta przyjenosc
    jak mam wybierac D300czy D2x wybieram puszke profi
    podziwiałem twoje prace i muszę przyznać że jesteś mistrzem światła.. jeżeli można jakim aparatem robiłeś dział dział ludzie i portret?
    Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 21-12-2007 o 23:20
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

dzieki za mile slowa
    wiekszosc tych zdjec robiona D200,te z ameryki pld canonem 10D
    Road to Manila

Domyślnie

przespałem się i uważam że więcej zorbie(ciekawsze efekty) z lepszym iso bo światło światłem, zobaczymy może szybko wejdzie jakiś d90 z matrycą 300.
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

D2x jest genialny przy pracy z niskim iso (ma gorsze światła niż d200, d80, d300, ale dołem i środkiem zabija je wszystkie, poza tym jest genialnie ostry i detaliczny) Ale d300 jest bardziej uniwersalną puszką. Ja zamieniłem d2x na d300 i poza niedostatkami ergonomicznymi (ale się przyzwyczajam ) jestem uważam że to lepszy wybór. Mając na uwadze spore powiększenia, w foto przyrodniczej poza iso320-400 w d2x praktycznie nie wychodziłem. W d300 nie ma kłopotu z wykorzystaniem iso1250-1600 a może więcej ? jeszcze nie sprawdziłam. No i 8fps przy 12mpix. Przy zasilaniu en-el4 - lepsza wydajność niż d2x.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    w d80 jedyne co mnie denerwuje to kółko z trybami bo często przełącza mi sie manual na tryb nocnego portretu
    Aleś wymyslil... kółko wyboru trybu w D80 chodzi z należytym oporem i nigdy takie cos mi sie nie zdarzyło.

przespałem się i uważam że więcej zorbie(ciekawsze efekty) z lepszym iso bo światło światłem, zobaczymy może szybko wejdzie jakiś d90 z matrycą 300.
    A kilka postow wczesniej napisales, ze nie zalezy Ci na wyzszym uzywalnym ISO...

iso nie jest ważne
    Gubisz sie w zeznaniach stary.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 27-12-2007 o 09:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Aleś wymyslil... kółko wyboru trybu w D80 chodzi z należytym oporem i nigdy takie cos mi sie nie zdarzyło.

A kilka postow wczesniej napisales, ze nie zalezy Ci na wyzszym uzywalnym ISO...

Gubisz sie w zeznaniach stary.
    po co komentujesz, skoro mi sie tak dzieje z tym kółkiem 2x na rok ale spieprzyłem ostatnio wyjście państwa młodych z kościoła, podczas zmiany obiektywu przekręciłem i już..

bo mi nie zależało, dopóki nie zobaczyłem że d300 ma tak na iso 1600 jak ja na 640 co za tym idzie dużo szybsza migawka, jaśniejsze tło w świetle mieszany, itd..(jakby Ci to powiedzieć nie wyobrażałem sobie takiego przeskoku) praktycznie robie teraz tylko na stałeczkach i jest wystarczająco ostro i miło na małych czułościach.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    D2x jest genialny przy pracy z niskim iso (ma gorsze światła niż d200, d80, d300, ale dołem i środkiem zabija je wszystkie, poza tym jest genialnie ostry i detaliczny) Ale d300 jest bardziej uniwersalną puszką. Ja zamieniłem d2x na d300 i poza niedostatkami ergonomicznymi (ale się przyzwyczajam ) jestem uważam że to lepszy wybór. Mając na uwadze spore powiększenia, w foto przyrodniczej poza iso320-400 w d2x praktycznie nie wychodziłem. W d300 nie ma kłopotu z wykorzystaniem iso1250-1600 a może więcej ? jeszcze nie sprawdziłam. No i 8fps przy 12mpix. Przy zasilaniu en-el4 - lepsza wydajność niż d2x.
    niestety takie czasy, trzeba kupić, jak najnowszy sprzęt, to nie samochód..
    Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 27-12-2007 o 10:35

Domyślnie

po co komentujesz
    Bo to forum i mam takie zasrane prawo, ze moge komentowac.
    Przeczytaj jeszcze raz swoj post, gdzie pisales o tym kółku. Zabrzmiało to tak, jakby jedynym powodem, dla ktorego chcesz zmienic body bylo... to, ze przestawia Ci sie kółko wyboru programu (jak sie teraz okazalo zdarzylo Ci sie to 2 razy w roku). Lekko naciągane to, nie sądzisz?

bo mi nie zależało, dopóki nie zobaczyłem że d300 ma tak na iso 1600 jak ja na 640 co za tym idzie dużo szybsza migawka, jaśniejsze tło w świetle mieszany, itd..(jakby Ci to powiedzieć nie wyobrażałem sobie takiego przeskoku) praktycznie robie teraz tylko na stałeczkach i jest wystarczająco ostro i miło na małych czułościach.
    No czyli jednak wyzsze uzywalne ISO by Ci sie przydało i do tego wlasnie piłem. Jarzysz teraz czy dalej nic ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Bo to forum i mam takie zasrane prawo, ze moge komentowac.
    Przeczytaj jeszcze raz swoj post, gdzie pisales o tym kółku. Zabrzmiało to tak, jakby jedynym powodem, dla ktorego chcesz zmienic body bylo... to, ze przestawia Ci sie kółko wyboru programu (jak sie teraz okazalo zdarzylo Ci sie to 2 razy w roku). Lekko naciągane to, nie sądzisz?

No czyli jednak wyzsze uzywalne ISO by Ci sie przydało i do tego wlasnie piłem. Jarzysz teraz czy dalej nic ?
    1 co tak sie wyrażasz na wigilie nikt cię nie zaprosił? w d200/2/1 nie miałem takiego problemu i uważam że jest to jednak niefajnie, zmieniało też sie na "a" -dało się znieść. był by to jedyny powód póki co zmiany d80 (op chęci czegoś innego:P)
    2 może i piłeś, w każdym razie nie trafiłeś w moje sentencje.. do szczęści nie jest mi potrzebne wysokie iso, ale to że d2x jest gorszy w światłach przesądziło. nie trzeba być alfą i omegą żeby wiedzieć-mniejszy szum szybsze czasy co może działać tylko pozytywnie większe rozjaśnienia tła, i różne efekty -płakać na razie nie zamierzam -hehee

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów