Szukaj
Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 21-12-2007 o 23:20
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
dzieki za mile slowa
wiekszosc tych zdjec robiona D200,te z ameryki pld canonem 10D
Road to Manila
przespałem się i uważam że więcej zorbie(ciekawsze efekty) z lepszym iso bo światło światłem, zobaczymy może szybko wejdzie jakiś d90 z matrycą 300.
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
D2x jest genialny przy pracy z niskim iso (ma gorsze światła niż d200, d80, d300, ale dołem i środkiem zabija je wszystkie, poza tym jest genialnie ostry i detaliczny) Ale d300 jest bardziej uniwersalną puszką. Ja zamieniłem d2x na d300 i poza niedostatkami ergonomicznymi (ale się przyzwyczajam) jestem uważam że to lepszy wybór. Mając na uwadze spore powiększenia, w foto przyrodniczej poza iso320-400 w d2x praktycznie nie wychodziłem. W d300 nie ma kłopotu z wykorzystaniem iso1250-1600 a może więcej ? jeszcze nie sprawdziłam. No i 8fps przy 12mpix. Przy zasilaniu en-el4 - lepsza wydajność niż d2x.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Aleś wymyslil... kółko wyboru trybu w D80 chodzi z należytym oporem i nigdy takie cos mi sie nie zdarzyło.
A kilka postow wczesniej napisales, ze nie zalezy Ci na wyzszym uzywalnym ISO...
Gubisz sie w zeznaniach stary.
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 27-12-2007 o 09:51
po co komentujesz, skoro mi sie tak dzieje z tym kółkiem 2x na rok ale spieprzyłem ostatnio wyjście państwa młodych z kościoła, podczas zmiany obiektywu przekręciłem i już..
bo mi nie zależało, dopóki nie zobaczyłem że d300 ma tak na iso 1600 jak ja na 640 co za tym idzie dużo szybsza migawka, jaśniejsze tło w świetle mieszany, itd..(jakby Ci to powiedzieć nie wyobrażałem sobie takiego przeskoku) praktycznie robie teraz tylko na stałeczkach i jest wystarczająco ostro i miło na małych czułościach.
niestety takie czasy, trzeba kupić, jak najnowszy sprzęt, to nie samochód..
Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 27-12-2007 o 10:35
Bo to forum i mam takie zasrane prawo, ze moge komentowac.
Przeczytaj jeszcze raz swoj post, gdzie pisales o tym kółku. Zabrzmiało to tak, jakby jedynym powodem, dla ktorego chcesz zmienic body bylo... to, ze przestawia Ci sie kółko wyboru programu (jak sie teraz okazalo zdarzylo Ci sie to 2 razy w roku). Lekko naciągane to, nie sądzisz?
No czyli jednak wyzsze uzywalne ISO by Ci sie przydało i do tego wlasnie piłem. Jarzysz teraz czy dalej nic ?
1 co tak sie wyrażasz na wigilie nikt cię nie zaprosił? w d200/2/1 nie miałem takiego problemu i uważam że jest to jednak niefajnie, zmieniało też sie na "a" -dało się znieść. był by to jedyny powód póki co zmiany d80(op chęci czegoś innego:P)
2 może i piłeś, w każdym razie nie trafiłeś w moje sentencje.. do szczęści nie jest mi potrzebne wysokie iso, ale to że d2x jest gorszy w światłach przesądziło. nie trzeba być alfą i omegą żeby wiedzieć-mniejszy szum szybsze czasy co może działać tylko pozytywnie większe rozjaśnienia tła, i różne efekty -płakać na razie nie zamierzam -hehee
Dys ys di end jak śpiewał dżim morisn
Skontaktuj się z nami