Miałem ten sam dylemat. Zrobiłem tak, wybrałem zdjęcie na którym musiałem zrobić korekcję wady obiektywu, wyprostować, zmienić kolory coś wymazać, coś zretuszować, wyciąć w określonych proporcjach i ....
został tylko photoshop elements
Szukaj
Miałem ten sam dylemat. Zrobiłem tak, wybrałem zdjęcie na którym musiałem zrobić korekcję wady obiektywu, wyprostować, zmienić kolory coś wymazać, coś zretuszować, wyciąć w określonych proporcjach i ....
został tylko photoshop elements
pozdrawiam Sebastian
nic pocieszającego.....
KRF
Wybory zazwyczaj są trudne,ale weż pod uwagę jeszcze jedna mozliwość.Teraz o ile mi wiadomo jest promocja kart lexar (130 x) i po zakupie takowej,mozna za free sciagnać Pain Shop Pro w wersji X.Niestety nie wiem czy ta wersja obsługuje raw-y ,no ale w cenie karty masz program do obróbki.Co do Nef-ów,może warto by skorzystać z jakiejś darmówki,jak choćby Raw Therapee,aczkolwiek całkowicie prez przypadek zauważyłem ze z nefami doskonale radzi sobie Picasa 2.7(jest 3 w wersji beta ale nie testowałem).Fakt ,opcji do manipulacji jest niewiele,ale pare zdjęć jakie otworzyła z surowego Nef-a mogły by pozazdrościć inne konwertery( w pierwszej chwili opadła mi szczęka).
Wiem że to zabrzmiało głupio,ale porównywałem zdjecia otwierane w innych przeglądarkach łącznie z viewNx,no i ....zresztą sprawdź sam.
Pozdrawiam
Camera RAW - obecnie w wersji 4.6 - Tutaj
Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 16-10-2008 o 23:54
pozdrawiam Sebastian
Na kłopoty - Bibble Pro. Szczerze polecam. Licencję można nabyć w Polsce za ok. 450 zł. Obrabia i rawy, i jpegi, i inne. Trial jest tutaj: http://bibblelabs.com/
Pozdrawiam
Czy jest w PSP opcja zaznaczania obszaru w proporcji np 3:2??
pozdrawiam Sebastian
Skontaktuj się z nami