Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Miałem ten sam dylemat. Zrobiłem tak, wybrałem zdjęcie na którym musiałem zrobić korekcję wady obiektywu, wyprostować, zmienić kolory coś wymazać, coś zretuszować, wyciąć w określonych proporcjach i ....

został tylko photoshop elements
    pozdrawiam Sebastian

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochlowice

Domyślnie

nic pocieszającego.....
    KRF

Domyślnie

Wybory zazwyczaj są trudne ,ale weż pod uwagę jeszcze jedna mozliwość.Teraz o ile mi wiadomo jest promocja kart lexar (130 x) i po zakupie takowej,mozna za free sciagnać Pain Shop Pro w wersji X.Niestety nie wiem czy ta wersja obsługuje raw-y ,no ale w cenie karty masz program do obróbki.Co do Nef-ów,może warto by skorzystać z jakiejś darmówki,jak choćby Raw Therapee,aczkolwiek całkowicie prez przypadek zauważyłem ze z nefami doskonale radzi sobie Picasa 2.7(jest 3 w wersji beta ale nie testowałem).Fakt ,opcji do manipulacji jest niewiele,ale pare zdjęć jakie otworzyła z surowego Nef-a mogły by pozazdrościć inne konwertery( w pierwszej chwili opadła mi szczęka).
    Wiem że to zabrzmiało głupio,ale porównywałem zdjecia otwierane w innych przeglądarkach łącznie z viewNx,no i ....zresztą sprawdź sam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KRF Zobacz posta
    ...ale nie mogę znaleźć info na temat pluinu który umożliwi mi otwieranie nefów w samym PS-Elements.
    Camera RAW - obecnie w wersji 4.6 - Tutaj
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 16-10-2008 o 23:54
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Na kłopoty - Bibble Pro. Szczerze polecam. Licencję można nabyć w Polsce za ok. 450 zł. Obrabia i rawy, i jpegi, i inne. Trial jest tutaj: http://bibblelabs.com/
    Pozdrawiam

Domyślnie

Czy jest w PSP opcja zaznaczania obszaru w proporcji np 3:2??
    pozdrawiam Sebastian

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów