Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: D3 czy 5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    cholera, aż sie rozczuliłem
    Gratuluję wrodzonej złośliwości.
    | D300 | N 17-55 f2,8 | N 50 f1,4 | N 105 f2,8-4,2 VR | N 70-200 f2,8 VR | TC-20 | SB-800 | SB-600 |
    Pozdrowienia Bartek

Domyślnie

"Gratulować" to należy Tomaszewskiemu, nie mnie.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

No cóż, dysponując taką kasą skłaniałbym się raczej ku 5D. Skoro można go już mieć za 6 tys., to nie zastanawiałbym się tylko brał Canona i do tego 3, czy nawet 4 porządne szkła. Pewnie starczyłoby jeszcze na akcesoria. Nikon D3 to bez wątpienia wyższa półka, w końcu to nowsza i bardziej zaawansowana konstrukcja, której bliżej (także cenowo) do Canona 1D mk III. Ja bym jeszcze zastanowił się nad kupnem D300 z kompletem szkieł. To także bardzo dobre i zaawansowane body nad którym warto pomyśleć. No chyba że koniecznie potrzebujesz pełnej klatki. Jeżeli chodzi o obiektywy, to zdecydowanie także Nikon albo Canon (w zależności na jakie body się zdecydujesz). Przy tej klasie cenowej i jakościowej w/w korpusów, nie ma co iść na kompromis i inwestować w zamienniki. Nawet, jeśli są dobre.

Bartek - pozdrawiam i gratuluję udanego zakupu. JD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PatrolGR Zobacz posta
    Nikon D3 to bez wątpienia wyższa półka, w końcu to nowsza i bardziej zaawansowana konstrukcja, której bliżej (także cenowo) do Canona 1D mk III.
    chyba rzeczywiście robię się złośliwy

Cokolwiek kupisz, samo zdjęcia nie zrobi. Były na forum zylion razy całe elaboraty na ten temat.
    Zresztą super przykadem jest Nygus. Sprzęt to tylko środek. Sprzedaje wygraną w NG, aby sfinansować wyprawy. Do tego co robi starcza mu, jak sam mówi coś z zupełnie niskiej półki, czy jakoś tak.

Co z tego, że karva mam d3d2x600300vr jak dwa miesiące nie byłem terenie, bo zarabiałem na nowe zabawki.
    Terenówka w garażu, po jaki ch...?
    przepraszam poniosło mnie

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    chyba rzeczywiście robię się złośliwy

Cokolwiek kupisz, samo zdjęcia nie zrobi. Były na forum zylion razy całe elaboraty na ten temat.
    Zresztą super przykadem jest Nygus. Sprzęt to tylko środek. Sprzedaje wygraną w NG, aby sfinansować wyprawy. Do tego co robi starcza mu, jak sam mówi coś z zupełnie niskiej półki, czy jakoś tak.

Co z tego, że karva mam d3d2x600300vr jak dwa miesiące nie byłem terenie, bo zarabiałem na nowe zabawki.
    Terenówka w garażu, po jaki ch...?
    przepraszam poniosło mnie

pozdrawiam

no, ale choć nie wyskakujesz sobie wieczorem do garazu pogładzić tę terenówke po blachach, kopnąc ze dwa razy w opony? po prostu przez chwilę go mieć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    no, ale choć nie wyskakujesz sobie wieczorem do garazu pogładzić tę terenówke po blachach, kopnąc ze dwa razy w opony? po prostu przez chwilę go mieć?
    No coś Ty, Jurgen zarabia teraz na 14-24 i nie ma czasu chodzić do garażu oglądać i głaskać terenówki... Ale jak już kupi tego 14-24 to takie jej zdjęcie zrobi w garażu, że nam szczeny poopadają
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Poza snorkiem i zmienionym ogumieniem to taka cywilna wersja tej terenówki ;]

Domyślnie

OME i pelny asfir, to ma też jeździć po czrnym, i to bezpiecznie.
    Co, myślisz o dystansach i 33, tylko po co?
    dobra kasuję, bo się ot zrobił
    Ostatnio edytowane przez jurgen ; 07-01-2008 o 21:59

Domyślnie

np po to:

Wyskoczył mi z kadru - nie psodziewałem się tego

Ale dobrze mówisz, w zależności, po co to wszystko komu.
    Troche OT, co...?

Domyślnie

MOSTY, Panie, mosty

Potrzebowałem niezawodnej wyprawówki, samochodu bardzo uniwersalnego
    Każde przewymiarowanie niestety tą niezawodność obniża.

Na Islandii hile latem wywozą ściętą trawę na 35
    Ostatnio edytowane przez jurgen ; 07-01-2008 o 22:11

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów