Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: D3 czy 5D

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eSPe Zobacz posta
    ... na zgadnięciu zdjęcie - jaka pucha. Wolałbym, która fota najładniejsza - ciekawe który aparat by wygrał....
    wygrał by D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eSPe Zobacz posta
    Wydaje mi się, że mając 20 tys. na wydanie i celując w półkę pro nie powinno się mieć w tym momencie takich dylematów. Przede wszystkim nawet w erze cyfry nadal najważniejsze (i stanowiące najlepszą inwestycję) są szkła. W miarę uniwersalny zestaw (na najwyzszym poziomie) kosztuje około 15 tys. (lub nawet więcej) zarówno w Nikonie jak i w Canonie. Mam tu na mysli zakres 17(16)-35, 24-70, 70-200 /2.8. Być może po cash backu troszkę taniej w Canonie. Co zostaje? 5 tysięcy. Kupować body za 15 tys wsytuacji gdy kasy zostaje na 1 obiektyw to chyba trochę błędna strategia.
    robisz pewne założenie. Ten ktoś w ogóle nie ma sprzętu, a ma do wydania 20 tys i jest profesjonalistą i nie zna się na sprzęcie i nie wie co porzebuje

Ja się nie dziwię pytaniom amatorów mającym kilka tys, ale jak ktos pyta o wydanie 20 tys na zawodowy sprzęt i to z tak różnych półek jak D3 i 5D (nie chodzi o cenę, a o zastosowania) to nie wiem co odpisywać. Jesli to jest poczatkujący fotograf, ale po prosotu śpiący na szmalu - to niech kupi D3 i będzie się cieszył z zabawki. Początkujący zawsze zwracaja większa uwagę na możliwości i bajery w body, niż na szkła.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów