Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: SB 600 i D 50

Domyślnie pytanko o lampę

Przyznam się jestem zielony. D50 mam w pracy i korzystam z niego. Stą d moje pytanie, czy lampa sb600 to lampa dedykowana do tego modelu, bo gdzie nie czytam to raczej do D 70. Zatem co kupić, bo wbudowana jest trochę za mała.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
    Pleg

Domyślnie

pleg, lampa sb 600, skoro jest dedykowana do D70 to i do D50. po prostu nie wykorzystasz z tym korpusem wszystkich funkcji lampy. sam mam tą lampkę, coprawda stosunkowo niedługo, ale musz ę przyznać, że jest naprawdę ok.
    swoją drogą lampa będzie działać nawet ze staruszkami takimi jak f3(ze stopką), f4 itp itd
    jest po prostu kompatybilna od D 200 w dół łącznie z analogami.
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_cudny
    pleg, lampa sb 600, skoro jest dedykowana do D70 to i do D50. po prostu nie wykorzystasz z tym korpusem wszystkich funkcji lampy. sam mam tą lampkę, coprawda stosunkowo niedługo, ale musz ę przyznać, że jest naprawdę ok.
    swoją drogą lampa będzie działać nawet ze staruszkami takimi jak f3(ze stopką), f4 itp itd
    jest po prostu kompatybilna od D 200 w dół łącznie z analogami.
    Dzięki
    Jak rozumiem nie ma oddzielnej lampy dedykowanej właśnie do tego modelu (D 50).
    W takim razie idę ją kupić

Domyślnie

pleg, każda lampa z pomiarem i-TTL będzie gadała z D 50. kwestia tylko jak.

osobiście testowałem dwie sigmy 500 (ST i Super) i Metza 44 AF 4 iN, potem założyłem SB 600 i już nie zdjąłem, tak wyszedłem ze sklepu (zapłaciłem oczywiście ), bo z tamtych nie do końca byłem zadowolony.

są jeszcze takie lampy jak Metz 54 cośtam (ALF będize wiedział, bo takiej używa i jest zadowolony z tego co czytam, nawet marketing im robi ) i jej podobne. było sporo na forum. poszukaj, jeśli chcesz więcej wiedzieć.

Ja osobiście z SB 600 jestem zadowolony.

pozdrwaiam, MC
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów