Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: debiut - RUDZIK

Domyślnie debiut - RUDZIK

Witajcie. To mój pierwszy post na forum. Od roku obserwuje forum i przyszedł w końcu czas na publiczna chłostę . Od roku staram się okiełznać lustrzankę. Teraz trza by cuś pokazać żeby wiedzieć co robić dalej i co poprawić, pozdrawiam i czekam na opinie, pozdrawiam kopeniek. To kilka zdjęć Rudzika z jednego pleneru.
    1.
    2.
    3.
    Pozdrawiam! Irek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Witamy na forum!
    I juz na samym poczatku smiem twierdzic ze debiut udany... rudziol piekny, dobrze podany [ale rym ] ale...

1. brakuje mi swiatelka w oku, troszke za jasny grzbiet obcialbym tez odrobine z tamtej strony bo odrobine za centralnie

2. ciac z lewej, dac wiecej dolu, zrobic odrobinke ciemniej, reszta na duzy plus

3. obcialbym spooooro gory, podciagnal kontrast bo go brakuje... i chyba delikatnie ciemniej jak reszta bo ta biala plama na pienku ciagnie wzrok...

Czekam na wiecej!

Domyślnie

Trudno komentować, jak się samemu jeszcze takich zdjęć nie umie robić. Ale nie mogę się powstrzymać, bo bardzo lubię rudziki. 1 i 2 ekstra, może światło nie z tej strony, ale na to akurat nie miałeś najmniejszego wpływu . Na 3, jak dla mnie, może zwiększyć nasycenie kolorów?

Domyślnie

ogólnie nie jest źle ale:
    1-ka - nieatrakcyjne i trudne tło, wlazły aberracje na gałązce,
    2-ka - nieco zabałaganione tło i niekorzystne światło (połowa głowy w cieniu)
    3-ka - to zdjęcie jak i ujęcie zdecydowanie najlepsze, choć dodałbym tonów pośrednich i kadrował w poziomie.
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Trójeczka najlepsza, tylko trochę ciemniej proszę i więcej kontrastu. Jak na debiut to całkiem nieźle, źeby zazdrośnie nie powiedzieć lepiej for mła
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

... co ja mogę dodać do ocen techników...
    Piękny ptak, bardzo ładnie pokazany.
    Bardzo mi się podoba perpektywa, takie ujęcie ptakuna lekko z góry - super.
    Na trójeczce tylko troszku mi się zwierz z tłem zlewa. Ale to nic.

Gratuluję
    Maja

Ps. fajne ma nogi jak wykałaczki
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Dziękuję za pierwsze oceny i przyjazne komentarze. Juz pracuje nad poprawkami i nad następnymi do pokazu, pozdrawiam
    Pozdrawiam! Irek

Domyślnie

Waldku za Twoja sugestią starałem sie poprawić 3ke, oto efekt
    pozdrawiam Irek
    Pozdrawiam! Irek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Lepiej z kontrastem, lepiej z kolorami, ale rudziol powinien siedziec po prawej w kadrze... wiec ja zostaje przy wersji pierwszej z obcieta gora... albo przy tej z obcieta prawa strona

Domyślnie

No mi też ta wersja pionowa jakoś lepiej leży. Żeby miało proporcje zrobiłem ciaśniej z prawej i oto efekt.
    pozdro
    Pozdrawiam! Irek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów