Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Awaryjność

Domyślnie Awaryjność

Witam Wszystkich serdecznie , zwracam sie z takim oto zapytaniem, "za chwilkę" zostanę pewnie oby szczęśliwym nabywcą D50, ale w między czasie przeczytałem na pewnej stronie (dla dobra sprawy nie będe podawał adresu ) jak pewna osóbka dość negatywnie wypowiada się o żywotności modeli D 50 oraz D 70. Będe wdzięczny jak Oświecicie mnie w tym temacie jak to jest tak naprawdę, jakie sa Wasze doświadczenia pzdr

Domyślnie

Mam D70 juz 1,5 roku. Dziala bezproblemowo, a uzywany byl zarowno zarowno przy -30 jak i +30 st C, na wyskosci 0 mnpm jak i na 3842 mnpm. Zatem jezeli nie trafisz na jakis felerny egzemplarz nie powinno byc problemow.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

z awaryjnościa tez odpukac nie mam zadnych problemow, d70 uzytkuje 8 miesięcy.
    ta osobka ktora sie tak negatywnie wypowiada to pewnie rep z Canona
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie osóbka ;-)

pewna osóbka dość negatywnie wypowiada się o żywotności modeli D 50 oraz D 70
    ..ta sama osóbka pewnie pozytywnie wypowiadała sie o trwałosci 300D

Domyślnie

o trwałości D70 sa same pozytywne relacje. Kolega zrobił nim ponad 100 tys zdjęć! i mu spadł i dopiero wtedy się popsuł mechanicznie.
    ja robiłem w temp ponad +40 w największej depresji swiata, nad Morzem Martwym i jest OK.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja mam D50 i o trwalosci sie za bardzo nie moge jeszcze wypowiedziec, ale jest super jak na razie

Domyślnie

Plotki plotki jeszcze raz plotki. Najwięcej na awaryjność tych modeli narzekają Ci co te sprzęty oglądają przez sklepowa szybę.
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

zupelnie popieram, po ponad roku wszystko wyglada jak nowe, dziala swietnie, zapomnialem o "WIELKICH problemach o ktorych bylo glosno" i jedyne na co czekam to na ewentualna awarie klapki od nadmiernego wyciagania i wkladania cf (rok czasu to za malo zeby ja wykonczyc, poczekam wiec nastepny).
    na dodatek powiem ze nic sie nie wyciera, nie trzeszczy nadmiernie i po wyleczeniu sie z checi na d200 lubie swojego d70 jak w pierwszy dzien kiedy go kupilem.
    wiec nie sadze zeby d50 mialo byc inne. kup, rob zdjecia i sie nie przejmuj, za 2 lata beda 55mp aparaty za polowe ceny
    Andrzej

Domyślnie

witam
    no nie do konca tak hop siup, chyba mialem pecha bo kupilem nowke uwalaona, ale powiem tak moj wczesniejszy D50 smigal bezproblemowo, a kupilem go bez gwarancji, cale szczescie ze ten ja ma.

pozdro

Domyślnie

xanx ja bym sie nie odwazyl kupic akurat takiego sprzetu bez gwarancji. Naprawde miales szczescie ze nic w nim nie siadlo... oby tak bylo z kazdym nastepnym

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów