Jedynaczka taka bardziej bajkowa
Szukaj
Jedynaczka taka bardziej bajkowa
Dziękuje za wszystkie komentarze.
Niestety to jedyny wybrany kadr, niebo w tym dniu było pozbawione jakichkolwiek barw.
Przyznam, że z tą żółtą dominantą też mi się podoba ale jest to wynikiem skakania z monitora LCD na CRT u kolegi. Nie wiem dlaczego, ale po zakupie LCD mam problem z kolorami (to tak ogólnie ujmując). Kiedy obrobię fotografię na LCD i już wydaje mi się ona "żyletą" to na monitorku CRT jest nic nie warta, mętna, płaska, pozbawiona głębi. Natomiast taka jak ta dzisiejsza z szopą była robiona od podstaw na CRT a po wyświetleniu na moim LCD jest nienaturalnie ciepła, czasami nieprzekontrastowana . Zastanawiam się czy dobrze zrobiłem pozbywając się starego dobrego ciężkiego monitora![]()
Ta szopka stoi w Ojcowie lub jakiejś wiosce niedaleko, nie pamiętam dokładnie bo byłem tam kilka lat temu. Też mam ją na fotce (ale Twoja lepsza). Szkoda że nie wykadrowałeś tak, żeby było widać tą skałę z tyłu. Mimo to podoba mi się.
Pozdrawiam
Zgadza się, ta szopa stoi przy drodze z Pieskowej Skały do Ojcowa.![]()
ja bym wolal do 3 rawow i postaral sie zrobic z tego klimatyczne b/w ewentualnie z jakims zafarbem kolorystycznym.
ogolnie bardzo fajne miejsce z duzym potencjalem, troszke z niego uskubnales
podoba mi sie, troszke jak ta tapeta z windows - chata w polu![]()
Oryginalna (lepsza) wersja kolorystycznie ciepła i przyjemna. Kadr również ciekawy. Jak ktoś już powiedział, bajecznie...![]()
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Podoba mi się zdjęcie (bardziej pierwsze za cieplejsze kolorki), szopa też"Klimatyczna" szopa, "klimatyczne" zdjęcie.
Foto-szopa zdecydowanie przyjemniejsza w odbiorze
Bajkowa szopa w pierwszej odsłonie najlepsza, aż czeka się na chmarę angielskich dzieciaków z za niej wybiegających.
Inspiracja zasięgnięta z "bombelkowych wizji" z poprzedniej strony.
ładna, sielska, czarodziejska
pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
Skontaktuj się z nami