Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: Polarek - jaki?

Domyślnie

Takie za 20 zł to ci tylko pogorszą dostęp światła.

Filtry Marumi są bardzo dobre.
    Równie dobre są filtry B+W (może nawet i lepsze?).
    Hoyi nie polecam, bo miałem i jak już wiele razy pisałem-jej czyszczenie nie należy do najłatwiejszych.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dziękuję za pomoc, a więc teraz muszę znaleźć pipeniądze na jeden z tych filtrów B+W lub Marumi

Domyślnie

Zadzwoń do raysfoto, oni są dystrybutorem Marumi, konkretnie Ci odpowiedzą co i jak, ostatnio właśnie miła i bardzo cierpliwa Pani bardzo fachowo wytłumaczyła mi wszystko co chciałem wiedzieć o ich filtrach.
    ot pstrykam....

Domyślnie

no raysfoto pierwsza liga wśród sprzedawców filtrów

jak coś to napisz to giziola może będzie miał taniej marumi
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

polarek polecam North Face a filtr Hoya Pro 1 Super HMC
    w testach wygral z BW i Marumi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    polarek polecam North Face a filtr Hoya Pro 1 Super HMC
    w testach wygral z BW i Marumi
    Ja osobiście w testy nie wierzę (a przynajmniej nie do końca).
    Dla mnie ważniejsza jest własna praktyka i zdanie innych.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dzięki jeszcze raz za pomoc w raysfoto naprawdę mi pomogli i wszystko wytłumaczyli teraz oczekuje już filtru

Domyślnie

qamil_d_dg ( ale sobie trudnego do przepisania nicka sprawiles ) no to moze powiesz nam wszystkim jaki filty Ci polecili (jezeli to nie jest tajemnica ) w koncu wiele osob stoi przed zakupem polarka
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Jak pisałem w pierwszym moim poście w tym temacie, moje pytanie dotyczyło filtru UV, a nie polaryzacyjnego. Osobiście używam polara firmy Hoya z serii fioletowej, a jeśli chodzi o filtry UV zamówiłem filtr Marumi UV - WPC, który polecili mi forumowicze, oraz konsultant raysfoto. Jest on w dość przystępnej cenie 67 zł (52mm więc malutki). Z polara jestem bardzo zadowolony, wykonałem z nim wiele zdjęć i naprawdę spełnia dobrze swoje zadanie

Domyślnie

A ja mam pytanie do posiadaczy i znawcow - czy z polarem mozemy oczekiwac pogorszenia ostrosci, czy obraz jest tak samo ostry jak bez polara - pytam dlatego ze ostatnio oddalem polara firmy Optex ktory strasznie rozmywal obraz.
    Dodam tylko ze sprzedawca poinformowal mnie ze tak to juz jest z polarami ale jak niechce to nie szkoda tylko ze nie zrobilem fotek na papier i nie pokazalem mu .

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów