Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Mb-d80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    podczepię się do tematu
    w lutym chce kupić grip do mojej D80
    więc nie ukrywam że chciał bym też właściwie zainwestować w dodatkowy aku
    Mam ten oryginalny z aparatu - jaki dokupić najlepiej do kompletu by uzyskać jak najlepszą wydajność ??

Będę wdzięczny
    najlepiej kup oryginał, szkoda ryzykować podróbe, jak taka cena->http://techplanet.pl/?gk=0&k=112&id=...&f=more&filtr=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    podczepię się do tematu
    w lutym chce kupić grip do mojej D80
    więc nie ukrywam że chciał bym też właściwie zainwestować w dodatkowy aku
    Mam ten oryginalny z aparatu - jaki dokupić najlepiej do kompletu by uzyskać jak najlepszą wydajność ??

Będę wdzięczny
    Oryginał.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Piszecie, że na zwykłych bateriach AA robicie o wiele mniej zdjęć , a u mnie wręcz przeciwnie. Zakupiłem Eneloopy i zrobiłem już więcej zdjęć na nich niż na dwóch bateriach (oryg + zam). Nie wiem czym to jest spowodowane, ale takie są fakty. Zobaczę jak to będzie wyglądało po dłuższym użytkowaniu eneloo...póki co jestem happy
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

No tak ale eneloopy to nie zwykłe baterie AA - to akumulatory i to bardzo dobre. Zwykłe baterie AA to alkaliczne duracelle, energizery itd. - o to chodzi. A przyczyne tego że robisz mniej zdjęc na akku oryginalnym nikon i zamienniku wyjaśniłem wyżej - jakbyś miał dwa nikonowskie było by zapewne lepiej...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

ok, masz rację myślałem że chodzi o akumulatorki AA
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Mam dwa nikonowskie i jest świetnie - 1200-1300 zdjęć
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

No i mam już MB-D80. Przekonaliście mnie, że warto dołożyć 150 zł i kupić oryginał. Ale...

Ale powiem szczerze, że 400 zł za takiego gripa to jednak trochę robienie z nas głupa. Cena gripa to niemal 20% wartości aparatu, a jakość przycisku czy pokrętła odbiega jakością od tych z aparatu. Moim zdaniem ten kawałek plastiku (bo ani w tym baterii czy jakiejś zaawansowanej elektroniki nie ma) nie jest warty więcej niż 200 zł.

Na szczęście u mnie nie ma żadnych luzów, ale nad ergonomią mogli by jeszcze popracować, przycisk spustu i przednie pokrętło są zbyt odległe od siebie (nie są położone tak wygonie jak na body), pogorszyła się chwytność aparatu trzymając go normalnie w poziomie. [Edit] A co do spustu, to jest trochę śmieszna sprawa (ogólnie mi nie przeszkadza, ale Nikon się nie popisał), bo o ile w body można wyraźnie pod palcem wyczuć dwa stany położenia spustu (AF / Wyzwolenie migawki) o tyle w gripie nie czuć tych stanów. Lekko wciskasz to AF i mocniej to migawka. Ale nie czuć pod palcem tego przejścia a jest w body.

Oczywiście to są moje odczucia subiektywne, ale... został mi jakiś niedosyt...
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 05-02-2008 o 14:24
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    No i mam już MB-D80. Przekonaliście mnie, że warto dołożyć 150 zł i kupić oryginał. Ale...

... został mi jakiś niedosyt...
    dla mnie to był taki "klocek ergonomiczny" -jak ktoś słusznie użył takiego określenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    dla mnie to był taki "klocek ergonomiczny" -jak ktoś słusznie użył takiego określenia
    Tak, ale za 400 zł mogli jednak lepszą jakość chociaż zapewnić. A tu nawet na przycisku spustu oszczędzili...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Tak, ale za 400 zł mogli jednak lepszą jakość chociaż zapewnić. A tu nawet na przycisku spustu oszczędzili...
    jesteś zbulwersowany bo 400zeta, a co ja mam powiedzieć, gdy "ten sam spust" wszczepili do MB-D10? za ok1000zeta ??? (całe szczęście, że zapłaciłem tylko połowe ceny - co oczywiście nic nie zmienia)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów