Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Czerń na wyświetlaczu i wizjerze.

Witam wszystkich!
    Jestem tu nowy i całkowicie zielony ale zmusiła mnie do tego sytuacja a mianowicie:
    Dziś rano założyłem naładowaną baterie do mojego aparatu Nikon Coolpix 5700 postąpiłem identycznie jak wiele razy wcześniej to czyniłem, włanczam sprzęta na tryb robienia zdjęć a tam czarny ekrani na wyswietlaczu i na wizjerze. Wszystkie ikonki menu itd. działają poprawnie i sie wyświetlają a przez wizjer i na wyświetlaczu mam obraz jak poprostu bym nie zdjoł pokrywki z obiektywu (co oczywiście uczyniłem )Przeglądanie zdjęć wcześniej zrobionych odbywa się jak najbardziej poprawnie..Bardzo proszę o pomoc, może jest coś poprostu włączone że tak się dzieje. Aparat posiadam od niedawna i wszystkich funkcji jeszcze nie poznałem.
    Z góry dziękuje za pomoc.

piotr2802
    Gość

Domyślnie

Witam

Ja mam ten sam problem jak @mechacz , ale z aparatem Nikon 5400. Ekran LCD jest czrny i są tylko napisy menu oraz wyświetla wcześniej zrobione zdjęcia z karty CF.

Stało się to też nagle, aparat sobie spokojnie leżał kilka dni na półce i chciałem zrobić zdjęcie, naładowałem baterię , wkładam i widzę tylko czerń na ekranie.

Jak widzę problem sie powtarza i w obu naszych aparatach prawdopodobnie jest ten sam problem.

Domyślnie musze Cię zmartwić

Padł Ci moduł obsługi matrycy - koszt naprawy w NP ok 1400 PLN
    D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//

piotr2802
    Gość

Domyślnie

A czy jest możliwość naprawić to (o ile to rzeczywiście matryca) w innym punkcie, bo dla mnie wydanie takiej kwoty 1400 zł oznacza w konsekwencji kupienie nowego aparatu, ale napewno nie NIKONA z tak drogim serwisem....

Domyślnie

O ile dobrze pamiętam nowe 5700 chodziły taniej
    O obiektywach wiem prawie wszystko

piotr2802
    Gość

Domyślnie

W związku z tak drogim serwisem Nikon'a w Warszawie mam pytanie.

Czy znacie może namiary na kogoś , kto usunie tą usterkę w moim N5400, ale oczywiście po cenie rozsądnej....

Domyślnie

jedyny sposób zeby usunąc tą usterkę taniej to kupić taki sam aparacik z innym uszkodzeniem jako dawca i pobrać z niego odpowiednie narządy - inaczej trzeba kupic czesc w NPS za ok 1100 PLN - orientowałem sie w dwóch niezaleznych serwisach.
    D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//

Uprawnienia umieszczania postów