Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Grajek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez msz1977 Zobacz posta
    Jasne, następnym razem zwinę parasole (i rzucę w jakieś krzaki), rowery poodpinam i rozdam biednym, a ludzi będę opi.....ał, żeby mi w kadr nie wchodzili
    A słyszałeś kiedyś o operowaniu głębią ostrości...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    A słyszałeś kiedyś o operowaniu głębią ostrości...?
    A słyszałem, takim laikiem nie jestem.Myślisz , że rozmycie otoczenia/tła było by lepszym wyjściem?

Domyślnie

A słyszałem, takim laikiem nie jestem.Myślisz , że rozmycie otoczenia/tła było by lepszym wyjściem?
    Jakoś jestem o tym dziwnie przekonany. Latwiej byłoby się skupić na temacie, który chcesz nam pokazać. A tak to nawet są ostre rusztowania przy wieżyczkach jakieś 200m z tyłu za grajkiem.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Dzięki ekonet_pth za radę, może spróbuję jak się uda, jeszcze raz, z mniejszą GO.
    A tak po prawdzie to użyłem f8, żeby wszystko było ostre.Serdeczne dzięki za rady i pozdrawiam!

Domyślnie

P.S.:Ze zdjęcie słabe i z bałaganem to już wiem, można prosić o uściślenie słowa bałagan w odniesieniu do tego zdj.?Byłbym bardzo wdzięczny
    dzięki
    Dlaczego bałagan? Ty możesz tego nie zauważyć, bo jesteś autorem zdjęcia i ciężko doszukać się własnych wad. [chociaż w tym przypadku to wynika samo z siebie]. Otóż bałagan polega na tym, że nie wiadomo dokładnie, co jest istotą zdjęcia. Nie wystarczy, że umieścisz człowieka w centrum kadru, jeśli wokół tak wiele się dzieje, znajduje się spora ilość innych przedmiotów. Nie uwypukliłeś go nawet poprzez użycie mniejszej GO, ale o tym już było...

Domyślnie

Napisał Janis:
    To po co zakładasz temat, tym bardziej reportaż, w którym widać tylko jedno zdjęcie.

Z tego co wiem to też dział-Ludzie-fotografia uliczna, i kto powiedział że to reportaż?

P.S.:Ze zdjęcie słabe i z bałaganem to już wiem, można prosić o uściślenie słowa bałagan w odniesieniu do tego zdj.?Byłbym bardzo wdzięczny
    dzięki

tytuł "Grajek" a wszystko do okoła przeszkadza go zobaczyć pozdrawiam

Domyślnie

jest fajnie, tylko własnie bałagan jest w kadrze... i w tle, wiem pewnie warunków na inne cykniecie nie było, ale grajek gubi sie w tym wszystkim
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuję za opinie i komentarze,spróbuję poprawić, może jeszcze dzisiaj.
    Dzięki.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów