A co to jest MLU ??
Szukaj
A co to jest MLU ??
MLU czyli Mirror Lock-Up
MCC
[quote="arra"]To że nikon ma hybrydową migawkę, nie znaczy że MLU jest zbedne. Klepie głównie lustro, a to w nikonie mimo że nieźle wyważone jest w wielkości nie wiedziec czemu jak do FF, co raczej nie sprzyja wytłumienu. Podgląd go faktycznie w takich wizjerach jest mało przydatny, ale są sytuacje w których się da go wykożystac i warto go mieć. Tak samo jak warto mieć spoota, którego cannon nawet wsparty wasią nie ma.Zamieszczone przez GreenToad
Sam miałbym mały zgryz czy brać:
nowszą, szybszą konstrukcję z spootem czy
starszą hackowaną bez gwarancji, ale z MLU i podglądem GO.
pozdrawiam Krzysiaczek
![]()
![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Na szczęście te parę słoików, wyraźnie wskazuje paljuchem "weź ten, tego bier, bo do tamtego całą szklarnię trza wymieniać"Zamieszczone przez rocznik70
![]()
I problem z głowy![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
Tak, ale gdzies czytalem, ze ktos komus powiedzial, za tamten dostal od Nikona odpowiedz, ze MLU jest zbedne w D70 ze wzgledu na to ze rejestracja obrazu nastepuje dopiero po ustaniu wibracji lustraZamieszczone przez szymony
Pozdrawiam
D3-sta|16-85VR|105VR
Oficjalna stanowisko nikona jakie udało mi się usłyszeć na spotkaniu z tą że firmą to takie, że w D70/D70s/D50 nie ma i nie będzie MLU poniewaz jest to funkcja zarezerwowana dla lustrzanek profesjonalnych a taką żaden z powyzszych nie jest. Bardzo mnie tym zmrtwił i dlatego musiałem zmienić bodyZamieszczone przez arra
![]()
Moim zdanien MLU w D70/70s/50 bardzo by się przydało, bo zrobienie ostrego zdjęcia dłuuugim tele, ze statywu nawet przy czasach 1/100 nie jest łatwe. D200 w trybi mlu daje radę z czasami 1/8 i 450mm ogniskowej![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Baju baju bedziesz w raju. A co mieli mu powiedzieć że za tą kasę co dał to niech się pałuje a nie domaga MLUZamieszczone przez arra
![]()
Jeżeli by tak faktycznie było to:
a) opóźnienie migawki powinno byc miniej więcej takie jak w marnych kompaktach
b) to po kiego grzyba w takim razie VR ?
pozdrawiam Krzysiaczek
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
to mam pytanie: czy ktos zrobil w ogole test drzenia D70(s) przy uzywaniu dlugiej lufy na czasie 1/4s ???
bo sluchac w ciemno zapewnien producenta i potem nawet nie ogladac wlasnych zdjec.... gratuluje wiary w zapewnienia. ja jednak wole wiedziec co aparat potrafi, jesli mialbym nim robic na powaznie zdjecia
przy takiej konstrukcji jaka ma D70 wstrzas lustra nie powinien byc problemem. lustro jest male, miekko chodzace. ale na wszelki wypadek bym zrobil jakies testy przed wypowiadaniem na ten temat opinii.
a co to ma do rzeczy? cos wiecej ponadto, ze chciales walnac idiotycznym argumentem "a u was bija Murzynow"? ktory akurat w zaden sposob nie przystaje do rzeczywistosciZamieszczone przez Władca Pixeli
VR niekoniecznie musi byc skuteczny przy wybieraniu poruszenia korpusu. na pewno wartoby zrobic test jak sobie z takim czyms radziZamieszczone przez szymony
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami