Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Domyślnie

A co to jest MLU ??

Domyślnie

MLU czyli Mirror Lock-Up
    MCC

Domyślnie

[quote="arra"]
    Cytat Zamieszczone przez GreenToad
    Czyli rzeczy kompletnie nie przydatne (poza podswietleniem) w amatorskim body. Przy tak malym wizjerze podglad i tak niewiele ci pokaze, MLU jest w Nikonie slabo przydatne ze wzgledu na hybrydowa migawke i miekka prace lustra, a nawet jakby mialo cos dawac, to szczerze mowiac nie widze zastosowania w amatorskim foceniu.
    To że nikon ma hybrydową migawkę, nie znaczy że MLU jest zbedne. Klepie głównie lustro, a to w nikonie mimo że nieźle wyważone jest w wielkości nie wiedziec czemu jak do FF, co raczej nie sprzyja wytłumienu. Podgląd go faktycznie w takich wizjerach jest mało przydatny, ale są sytuacje w których się da go wykożystac i warto go mieć. Tak samo jak warto mieć spoota, którego cannon nawet wsparty wasią nie ma.
    Sam miałbym mały zgryz czy brać:
    nowszą, szybszą konstrukcję z spootem czy
    starszą hackowaną bez gwarancji, ale z MLU i podglądem GO.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rocznik70
    Na szczęście te parę słoików, wyraźnie wskazuje paljuchem "weź ten, tego bier, bo do tamtego całą szklarnię trza wymieniać"
    I problem z głowy
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

To że nikon ma hybrydową migawkę, nie znaczy że MLU jest zbedne. Klepie głównie lustro, a to w nikonie mimo że nieźle wyważone jest w wielkości nie wiedziec czemu jak do FF, co raczej nie sprzyja wytłumienu. .
    Tak, ale gdzies czytalem, ze ktos komus powiedzial, za tamten dostal od Nikona odpowiedz, ze MLU jest zbedne w D70 ze wzgledu na to ze rejestracja obrazu nastepuje dopiero po ustaniu wibracji lustra

Pozdrawiam
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    To że nikon ma hybrydową migawkę, nie znaczy że MLU jest zbedne. Klepie głównie lustro, a to w nikonie mimo że nieźle wyważone jest w wielkości nie wiedziec czemu jak do FF, co raczej nie sprzyja wytłumienu. .
    Tak, ale gdzies czytalem, ze ktos komus powiedzial, za tamten dostal od Nikona odpowiedz, ze MLU jest zbedne w D70 ze wzgledu na to ze rejestracja obrazu nastepuje dopiero po ustaniu wibracji lustra

Pozdrawiam
    Oficjalna stanowisko nikona jakie udało mi się usłyszeć na spotkaniu z tą że firmą to takie, że w D70/D70s/D50 nie ma i nie będzie MLU poniewaz jest to funkcja zarezerwowana dla lustrzanek profesjonalnych a taką żaden z powyzszych nie jest. Bardzo mnie tym zmrtwił i dlatego musiałem zmienić body
    Moim zdanien MLU w D70/70s/50 bardzo by się przydało, bo zrobienie ostrego zdjęcia dłuuugim tele, ze statywu nawet przy czasach 1/100 nie jest łatwe. D200 w trybi mlu daje radę z czasami 1/8 i 450mm ogniskowej
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    Baju baju bedziesz w raju. A co mieli mu powiedzieć że za tą kasę co dał to niech się pałuje a nie domaga MLU

Jeżeli by tak faktycznie było to:
    a) opóźnienie migawki powinno byc miniej więcej takie jak w marnych kompaktach
    b) to po kiego grzyba w takim razie VR ?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ja myślę podobnie za Rocznikiem. Dla mnie praca migawki w D70 jest delikatnie mówiąc nie bardzo. Wystarczy dorwać coś ciut, ciut lepszego by mieć wręcz odrazę do tego urywającego rękę czegoś
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

to mam pytanie: czy ktos zrobil w ogole test drzenia D70(s) przy uzywaniu dlugiej lufy na czasie 1/4s ???

bo sluchac w ciemno zapewnien producenta i potem nawet nie ogladac wlasnych zdjec.... gratuluje wiary w zapewnienia. ja jednak wole wiedziec co aparat potrafi, jesli mialbym nim robic na powaznie zdjecia

przy takiej konstrukcji jaka ma D70 wstrzas lustra nie powinien byc problemem. lustro jest male, miekko chodzace. ale na wszelki wypadek bym zrobil jakies testy przed wypowiadaniem na ten temat opinii.

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Wystarczy na chwilę poczytać forum Canona aby przekonać się, że tam wszystkie opinię są zawsze obiektywne
    a co to ma do rzeczy? cos wiecej ponadto, ze chciales walnac idiotycznym argumentem "a u was bija Murzynow"? ktory akurat w zaden sposob nie przystaje do rzeczywistosci

b) to po kiego grzyba w takim razie VR ?
    VR niekoniecznie musi byc skuteczny przy wybieraniu poruszenia korpusu. na pewno wartoby zrobic test jak sobie z takim czyms radzi

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów