Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Domyślnie Nikon D50 a Canon EOS 300d

Wiem, ze pewnie część forumowiczów może się obrazić za takie pytanie na tym forum ale musze je zadać. Tak więc, chciałbym kupić Nikona D50 jednak póki co nie mam jeszcze finansów na ten aparat. Na razie starczyłoby mi kasy na Canona EOS 300D. I tu moje pytanie: czy warto czasowo kupić ten aparat? Czy może ktoś miał do czynienia z tymi modelami i może powiedzieć czy różnica jest znaczna między 300D a D50? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Domyślnie

nie wiem ile kosztuje 300d ;=) ale d50 2000....jak chcesz czasowo to sie nie oplaca
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

300D za jakieś 1700 zl
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Po roznicy w cenie sadzac bezsensem jest kupowac d300 na jakis czas.
    MCC

Domyślnie

a pomijając już ta niewielką różnicę w cenie... Uważacie że Canon bardzo odbiega możliwościami i jakością zdjęć od Nikona? Osobiście nie jestes przekonany do Canona bo zawsze miałem do czynie nie z nikonami ale może różnica nie jest wielka?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Na jakiś czas,tzn.jaki?? miesiąc,dwa,rok?? a potem będziesz chciał 300D sprzedać i będziesz ileś tam kasy w plecy.Jeżeli jesteś przekonany,że chcesz D50 to dozbieraj i kup a nie zadowalaj się półśrodkami.Pamiętaj,że w naszym kraju rzeczy tymczasowe trwają najdłużej.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda
    a pomijając już ta niewielką różnicę w cenie... Uważacie że Canon bardzo odbiega możliwościami i jakością zdjęć od Nikona? Osobiście nie jestes przekonany do Canona bo zawsze miałem do czynie nie z nikonami ale może różnica nie jest wielka?
    Mozliwosciami bardzo odbiega od Nikona, jakoscia zdjec mniej.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Dozbieraj i kupuj D50. Szkoda wydawać kasę "tymczasowo" na inny sprzęt a tymbardziej inny system. Choć skoro zbierasz na razie na aparat to chyba nie bedziesz od razu rozbudowywał systemu? Mimo wszystko uważam, że niewarto kupić 300D a niedługo dokładać do tego interesu kasę żeby zmienić sprzęt. Inwestuj od razu w ten najlepszy system

Domyślnie

Tak jak napisał arra możliwościami D50 przewyższa zdecydowanie 300D, materiał zdjęciowy z jednego i drugiego wyciśniesz podobny. Tylko zeby to osiagnąć w nikonie znacznie mniej zainwestujesz w sziełka.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Oszczędny w słowach Awatar dziki_lysy
    Miasto
    Poznań / Gorzów

Domyślnie

właśnie wczoraj pozbylem sie mojego niedawno nabytego 300D. zdecydowanie nie polecam. kitowe szkło to beznadziejna masakra. i wykonanie jak dla mnie nieporównywalnie gorsze od D50...
    zreszta jesli chcesz kupic canona i go sprzedac za jakis czas to bedziesz w plecy sporo bo ceny canonow spadaja z tygodnia na tydzien.
    kupno 300D w moim przypadku uwazam za bardzo nietrafiony wybór.
    wiec teraz szukam jakiegos D50 w rozsadnej cenie :]
    pozdrawiam

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów