Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Nissin 350T a d70

Podpinał ktoś? Lampa ma podobno ok 240V na stopce, a niektóre nikony wytrzymują do 250V. Patrząc na same liczby wydaje się, że wszystko będzie działać. Jednak dla pewności pytam, czy ktoś używał takiego tandemu?
    Z góry dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Podpinał ktoś? Lampa ma podobno ok 240V na stopce, a niektóre nikony wytrzymują do 250V. Patrząc na same liczby wydaje się, że wszystko będzie działać. Jednak dla pewności pytam, czy ktoś używał takiego tandemu?
    Z góry dzięki
    Ja bym się bał
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ja też się boję Dałbym sobie z nią spokój, ale jest bardzo fajna. Ma dwa dobre programy + manual, palnik obracany w pionie i poziomie i jest bardzo poręczna.
    Tylko wydaje mi się, że ktoś używał jej chyba z d50, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym

Domyślnie

Ja podłączałem do d50 i d70s. Dokładnie ten sam model. Nie ma obawy. Literka "T" oznacza, że elementem sterujacym wyzwalanie błysku jest tyrystor, a więc napięcie na stopce lampy wynosi poniżej 1V i jest całkiem bezpieczne dla puszki.
    D300, D700, Z8.

Domyślnie

snajper- dzięki za odpowiedz

Domyślnie

snajper napisał:

Ja podłączałem do d50 i d70s. Dokładnie ten sam model. Nie ma obawy. Literka "T" oznacza, że elementem sterujacym wyzwalanie błysku jest tyrystor, a więc napięcie na stopce lampy wynosi poniżej 1V i jest całkiem bezpieczne dla puszki.
    Literka "T" oznacza sterowanie tyrystorowe, ale nie oznacza, że jest na stopce niskie napięcie. To jest lekka nadinterpretacja. Sterowanie tyrystorowe oznacza brak dużej szpilki w momencie wyzwalania kondensatora lampy, co miało miejsce w przypadku wyzwalania metodą stykową, przez elementy indukcyjne w obwodzie.
    Jeśli w lampie Nissin 350T na stopce zmierzysz napięcie rzędu 240V-, to będzie ona działała. Ale ryzyko uszkodzenia (termiczne) elektroniki aparatu jest dosyć wysokie.
    Pozdrawiam!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Kolega używa na stałe z F 75 .Robi w manualu i od kilku lat bez żadnych problemów.
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

jesli chodzi na f75, to na d70 tez bedzie ok.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

ja uzywalem z d70 i bylo ok.. (za to jaki pozniej byl zachwyt jak kupilem sabine )
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Zaryzykowałem i....działa

Wielkie dzięki za pomoc (uff, ale się spociłem )

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów