Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 97
    solar_pi
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Niestety nie ma ładowarki na 8 aku
    Jest ładowarka na 8 aku (rodzaj od aaa aż do R20). Ojciec takie cudo w Conradzie kupił i spisuje się świetnie już ponad 4 lata. Taki totalny kombajn do wszystkich możliwych akumulatorów zastępujących baterie. Jak tylko będę w domu to podeślę model, bo jest szybka i polecam ją wszystkim. Dodatkowo posiada funkcję regeneracji akumulatorów poprzez kilka odpowiednich pełnych cykli rozładowywania i ładowania. Ale kończe, bo zaczyna to już nawet dla mnie brzmieć jak reklama. Wrzuce fotki jak będę miał okazję.

Domyślnie

Witajcie!
    Pozwólcie, że i ja dołączę się do tematu. Zastanawiam się nad wyborem dobrych akumulatorków do SB-600 i Eneloop'y jak na razie są poważnie brane pod uwagę.
    Zastanawia mnie tylko, czy nowe Eneloop'y (czyt. prosto z blistra) nadają się od razu do użycia, czy trzeba je na początku naładować? No i tu pewnie się powtórzę z pytaniem - czy 2000mAh do wystarczająca pojemność dla komfortowej pracy z SB-600

Dzięki za infromacje!

Darek

Domyślnie

Nowe enelopy są naładowane.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

To jest właśnie ta "magiczna" właściwość tego typu aku. że są naładowane będąc jeszcze w opakowaniu.
    Nie tak jak zwykłe-naładowane 30% całej wartości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Nowe enelopy są naładowane.
    ... i spokojnie wystarczają do pracy z sabinką.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Ostatnio wymieniłem Energizery na Eneloopy i jestem bardzo zadowolony. Teraz na kotletach robie po 300-400 zdjęc, wiekszosc seriami po 5-6 zdjec, i spokojnie eneloopy starczają, dobrze ładują. A niestety energizery nie radziły sobie z takim czymś.
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

ja kupilem wszystki rodzaje enelopy, gp recyklo, varty i panasoniki naladowalem wszystkie od nowosci panasoniki potrzbowaly 500 mha reszta po 800 , teraz bede ostro testowal jak skoncze wylonie zwycięzce
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    ja kupilem wszystki rodzaje enelopy, gp recyklo, varty i panasoniki naladowalem wszystkie od nowosci panasoniki potrzbowaly 500 mha reszta po 800 , teraz bede ostro testowal jak skoncze wylonie zwycięzce
    No to w takim razie czekamy na wyniki testów
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

To się jeszcze ja po teamcik podepnę- na dniach zamawiam SB-800 i trza mi aku, chciałem Varty, ale nie ma do kupienia w opakowaniu po 2 sztuki, więc na Eneloopy przeskoczyłem tyle, że na allegrze najmocniejsze są 2000 mAh. Takich właśnie używacie?? Nie ma mocniejszych, bo Varta ma ponoc 2700.

Domyślnie

Eneloopy mają tylko 2000 mAh i to w zupełności wystarcza
    Ja mam 3 x SB800 i używam w nich tylko Enellopów
    De czy'sta + szkliwo

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów