czy istnieje jakieś przejście, za pomocą którego można podpiąc pod body d300 manualny obiektyw z mocowaniem pentax-k (smc pentax-m 1:1.7 50mm - mój ulubieniec) ?
Szukaj
czy istnieje jakieś przejście, za pomocą którego można podpiąc pod body d300 manualny obiektyw z mocowaniem pentax-k (smc pentax-m 1:1.7 50mm - mój ulubieniec) ?
k10d![]()
Pentax ma swietne szkielka staloogniskowe sam posiadam 28mm 2,8 i duzo bym dal za podpiecie do Nikona.
Obawiam się, że będzie z tym problem, chociaż może i coś takiego istnieje.
A może ktoś zna taki patent, tylko że szkła Contaxa do Nikona???![]()
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
oj tak contaxa i yashice do nikona jestem zdecydownie za!! zna ktos jakis sposb ??
D70+D50+ N18-70 + N70-210 + N50 + SB-26......
No widze ze nie tylko ja zauwazylem ze to swietne szkielka - powiem tylko ze udalo mi sie przelozyc bagnety i niestety, dzialalo ale ostrzylo tylko do paru metrow, szkoda bo fajne szkielko mam pierscien przyslony na lozyskutaka 50 1,8 nikkora to ulega pod kazdym wzgledem.
mówicie, że nic z tego nie będzie? eh jestem zawiedziony, może jeszcze ktoś podniesie mnie na duchu![]()
raczej nie podniesie. Mozliwe, że sie da pokombinowac, ale to by był totalny manual, przysłona ręcznie przymykana/otwierana. By złapac nieskończonośc - soczewka itp. Nie słyszałem o takim wynalazku.
Przenosze wątek do optyki.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Canon odpada!!! Nie dlatego, że zły, czy coś! NIE BO NIE i już!!!
Mówi się trudno, nie można mieć wszystkiego!![]()
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Skontaktuj się z nami