Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nowy zoom Olka

Domyślnie Nowy zoom Olka

Szkło .

Niech mi ktoś teraz powie, że nie chciałby mieć takiego cacuszka w swoim plecaku

Domyślnie

Pytanie za ile? I jeżeli 35mm u olka to odpowiednik 70 to tez nieciekawie ihmo.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

a dlaczego nieciekawie? co jest zlego w posuadaniu telezooma 70-200? przecie to dosc popularna zakres - a moze sie juz zapomnialo czasy pełnej klatki i przyzwyczailo do "dobrodziejstw" APS-C gdzie dawny 70-210 staje sie 105-315

MSZ szklo kapitalne, ale cena bedzie wygórowana
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie Re: Nowy zoom Olka

Cytat Zamieszczone przez Maras
    Szkło
    Niech mi ktoś teraz powie, że nie chciałby mieć takiego cacuszka w swoim plecaku
    no mowie: nie chcialbym. nie pasuje mi do mocowania.

a swiatlo 2.0 w przypadku 4/3 mnie grzeje. GO ta sama co f/2.8 w APS-C, a roznice w jasnosci mozna spokojnie skompensowac zwiekszajac ISO. szumy i tak beda mniejsze niz w Oly

jakby to powiedziec: wyglada to fajnie i f/2.0 brzmi moze magicznie, ale nic wielkiego z tego nie wynika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak
    a dlaczego nieciekawie? co jest zlego w posuadaniu telezooma 70-200?
    Absolutnie nic.
    Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak
    a moze sie juz zapomnialo czasy pełnej klatki i przyzwyczailo do "dobrodziejstw" APS-C gdzie dawny 70-210 staje sie 105-315
    Ano właśnie się nie zapomniało, a wręcz przeciwnie. Więcej robię FF analogowym niz cropem cyfrowym
    Może dlatego poza ultraszerokim nie mnam nic pod cropa. A taki superszeroki pod olka jeszcze krótszy musi być.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Możliwość powstania takiego zoomu to niewątpliwie zaleta systemu 4/3.
    Dalej.
    Wziąwszy pod uwagę, że nowa matryca w Olku (E-330) szumi nieporównywalnie mniej - dając użyteczne ISO 1600 (jak twierdzą wyznawcy tego systemu), to powstanie takiego szkła może być zwiastunem poważnego ataku na rynek pro. Czyżby zbliżał się (Photokina?) następca E-1?
    Ciekaw jestem, czy Nikon lub Canon podejmą rękawicę
    Chociaż skoro żaden z tych producentów nie przedstawił konkurencji dla Sigmy 120-300 f/2.8 APO EX, to raczej wątpliwe...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Możliwość powstania takiego zoomu to niewątpliwie zaleta systemu 4/3.
    w APS-C tez sie to da zrobic. skoro dalo sie 70-200/2.8 to dlaczego w 1,6x mniejszej matrycy ma sie nie dac f/2.0

po mojemu, jest szansa, ze Nikon wypusci cos takiego w formacie DX. natomiast nie mam zadnych watpliwosci co do tego, ze Canon takiego szkla w mocowaniu EF-S nie wypusci. bo po co?

Wziąwszy pod uwagę, że nowa matryca w Olku (E-330) szumi nieporównywalnie mniej - dając użyteczne ISO 1600 (jak twierdzą wyznawcy tego systemu),
    podkreslilem wyznawcy systemu Nikon dostrzegaja najnizsze na swiecie szumy w D200@1600. co tam... nawet w D70
    podobnie religijni wyznawcy innych firm

ja bym jednak poczekal na rzeczywiste testy. po tych kilku samplach, ktore Olympus zamiescil na swojej stronie (wszystkie oczko w oczko przy ISO 100 ), to wiele na ten temat sie nie da powiedziec

to powstanie takiego szkła może być zwiastunem poważnego ataku na rynek pro. Czyżby zbliżał się (Photokina?) następca E-1?
    about time, jak mowia za oceanem. E1 juz ciutke traci myszka.

Ciekaw jestem, czy Nikon lub Canon podejmą rękawicę
    Nikon - tak. Canon - nie. IMHO

Domyślnie

Wiesz, to, który podejmie rękawice, akurat jest mniej ważne. Najważniejsze, by coś się działo. Daje to przecież nam jakąś podnietę - w końcu nie sądzę, by Ciebie, czy mnie było stać na takie szkło

Pewnie - zaczekajmy na testy. I na PMA a później Photokinę - sądzę, że ten rok będzie (jak i poprzedni) przełomowy i jeszcze niejednokrotnie "zrobimy oczy jak stare pięć złoty".
    Będzie się działo...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Nie wiem tylko czy cena 1699,99 funtów brytyjskich jest tak bardzo zachęcajaca.
    http://www.abc-digital-cameras.co.uk...slr-lenses.htm

To sporo więcej niż w tym samym sklepie Nikon AF-S 70-200mm f/2.8G VR IF-ED - 1199 funtów
    http://www.abc-digital-cameras.co.uk...ses-page-3.htm
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Uprawnienia umieszczania postów