Close

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 157

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Jeżeli twoje własne kompy to na dwa. Przynajmniej zawsze tak było.
    tylko nie możesz wykorzystywać ich równocześnie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    tylko nie możesz wykorzystywać ich równocześnie
    Tzn jak mam to rozumieć? Że jak się jednego pozbędę, to mogę na nowym założyć?

To byłoby słabo - bo normalnie chcę foty obrabiać na stacjonarnym, ale jak jakiś dłuższy wyjazd gdzieś w plener to wolałbym mieć możliwość obróbki "w terenie".
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Tzn jak mam to rozumieć? Że jak się jednego pozbędę, to mogę na nowym założyć?

To byłoby słabo - bo normalnie chcę foty obrabiać na stacjonarnym, ale jak jakiś dłuższy wyjazd gdzieś w plener to wolałbym mieć możliwość obróbki "w terenie".
    Nie... to nie tak, nie możesz równocześnie = w tym samym momencie. np. we wtorek o 12:17 mieć uruchomionego NXa na stacjonarnym oraz na laptopie.

Domyślnie

W/g mnie to znaczy, że nie można pracować w NX na dwóch kompach jednocześnie. Jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie.
    Zresztą wszystko jest tu:http://nikoneurope-pl.custhelp.com/c...i=&p_topview=1

Domyślnie

Hello
    Panowie, potrzeba pomocy.
    Dziś kupiłem d300 + klucz do NX. Po zainstalowaniu, aktywacji otwiera mi NEFy, ale nic nie mogę z nimi zrobić, tzn: z balansem, expozycją, wyostrzaniem itd. Te rozwijane okno z lewej jest martwe. Miałem wcześniej "inną"wersję NXa, miałem tam dostęp do wszystkich funkcji, ale mi on nie otwiera NEFów z d300. A ten nowy ani z d300 ani z d50 nie pozwala nic zrobić, poza edycją standardową oczywiście.
    Czy jestem debilem, czy coś nie tak robię zwyczajnie???

Pozdr
    MAki
    D800

Domyślnie

nie jestem pewien czy nie należy przypadkiem odinstalować NC czy poprzednia wersję NX.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nikon Capture? Nie mam nic takiego. jeżeli te okno jest martwe to mi ten NX do niczego nie potrzebny. A w ACR nie chce robić, bo mi się nie podobają efekty/nie umiem...
    D800

Domyślnie

Macro, tu masz moją korespondencję z Nikon Polska - może Ci coś pomoże

Wojciech PŁONKA 12-10-2006 13:19

Witam

Około miesiąc temu zakupiłem aparat Nikon D80. Wraz z nim w pudełku znajdowało się oprogramowanie Nikon Capture NX 1.0.1 w wersji testowej (30 dni). Jako, że termin "przydatności do spożycia" niedługo się kończy, a oprogramowanie spełnia moje oczekiwania chciałbym go zakupić w wersji pełnej.

I tu pojawia się pytanie - mam trzy komputery (dwa stacjonarne i laptopa). Czy istnieje jakaś mozliwość legalnego użytkowania tego programu na tych trzech komputerach (np. jakas rozszerzona licencja albo użytek prywatny - cokolwiek). Przyznam się że wydanie 450 PLN x 3 licencje to byłoby zdecydowanie ponad moje siły jako amatora fotografii, a program ten chciałbym móc zainstalować na wszystkich posiadanych komputerach (często podróżuję z laptopem i aparatem, więc chciałbym mieć możliwość edycji zdjęć już na laptopie, a z drugiej strony komputery stacjonarne są zdecydowanie szybsze, więc jak jestem w domu chciałbym móc legalnie pracowac na szybszym sprzęcie).

Pozdrawiam
    Wojciech PŁONKA

i odpowiedź:

Nikon Europe Support 12-10-2006 16:56

Szanowny Panie Wojciechu,

Dziękujemy za zadanie pytania poprzez system wsparcia technicznego Nikon.

Niestety Nikon nie udostępnia oprogramowania z licencją wielostanowiskową.
    Natomiast kupując pełną wersję ma Pan prawo zainstalować to oprogramowanie i używać (choć z założeniem, że przez jednego użytkownika, czyli nie jednocześnie -w sensie ściśle czasowym) na dwóch należących do Pana komputerach, zatem wystarczałoby to by w pełni legalnie używać Captura NX na laptopie i stacjonarnym PC. Co jak sądzę w pełni rozwiązuje Pana problem.
    (Oczywiście wiem, iż wspominał Pan iż chodziło o licencję na trzy stanowiska, być może tylko jeden stacjonarny PC też okaże się wystarczająco szybki?)

Szczegóły umowy licencyjnej znajdzie Pan pod poniższym linkiem:

Title: Umowa licencyjna dotycząca oprogramowania firmy Nikon
    URL: http://nikoneurope-en.custhelp.com/c...ted=1121865421

Z poważaniem

xxx xxx (wycięte bo nie mam zgody na rozpowszechnianie cudzego nazwiska)
    Europejskie Centrum Wsparcia Technicznego Nikon
    www.europe-nikon.com/support

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie jestem pewien czy nie należy przypadkiem odinstalować NC czy poprzednia wersję NX.
    Nie trzeba; przynajmniej u mnie - ani NC, ani NX.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Co radzicie jeszcze Koledzy, bo ja nie wiem co robić i mi to psuje całą radochę z nowej puszki...
    D800

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów