Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Rockersowa Marysia

hmm pracuje nad uzyskaniem miekkiego rysujacego swiatla oto efekty moiej pracy , powiedzcie mi czy moglbym lepiej je wykonac do dyspozycji mialem okno nawpol zasloniete i swiatlo przez firmanke zmiekczone ? czy o czyms zapomnialem ?

P.S. jednak brak duzej rozpietosci tonalnej w D70 daje sie odczuc

d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

coś chyba z linkiem nie tak
    F R E E T I B E T

Pozdrawiam Zbyszek

Domyślnie

pozwolilem sobie zmniejszyc zdjecie i jeszcze raz zalinkowac, mam nadzieje ze autor nie bedzie mial mi tego za zle

Jak dla mnie swiatlo jest za bardzo ostre, troche bardziej rozproszyc by sie przydalo.

Domyślnie

Sorry, ale odpowiem jako potencjalny odbiorca tego zdjęcia, czyli jako mężczyzna. No ten stanik taki ostry, a dziewczyna taka pocieszna. Proponuję pójść w jedną albo w drugą stronę. Może jakieś bardziej drapieżne spojrzenie, a jeżeli nie jest to w naturze modelki to zrzucić te skóry.
    N D70
    Nikkor 35, 50, 85, 80-200 ED, 18-70
    SB-800

Domyślnie marysia

Powiem szczerze ze mialem zamiar zrobic kontrast tutaj skory cwieki itp a tu grzeczan mila dziewczynka jak dokoncze obrobke wrzuce kilka z sesji ,

juz bardziej nie dalo sie zmiekczyc swiatla chyba kalka jeszcze by cos wniosla moze jakies inne pomysly na bardziej miekkie swiatlo ?
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Za Jamalem ta skóra z metalowymi wstawkami nie bardzo mi tu pasuje.
    Lewe oko trochę za bardzo w cieniu jest, tak bynajmniej u mnie wygląda.
    Masz fajną modelkę i chętną do współpracy to działaj dalej.
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

To nie jest kwestia tonalności matrycy i miękkiego światła - za mocno ją oświetliłeś z lewej, a prawa została w cieniu. Trza było odbić światło blendą, albo bardziej obrócić modelkę w kierunku źródła światła. Jeśli idzie o tonalność, to każda matryca w porównaniu z ludzką percepcją wysiada, bo twój mózg robi kilka ekspozycji na różnych przysłonach i składa całość w HDR-a

Uprawnienia umieszczania postów