Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: odbitka 120x80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Tylko że Epsonka to wydruk, a Durst Lamda to fotka po naświetleniu wywoływana w labie.
    no właśnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    no właśnie
    Pod względem kolorystycznym nawet nie ma co porównywać z wydrukiem.

Domyślnie

Pod względem kolorystycznym nawet nie ma co porównywać z wydrukiem.
    Zgadza się, nie ma. Z labu za boga nie wyciśniemy tak dobrych efektów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zgadza się, nie ma. Z labu za boga nie wyciśniemy tak dobrych efektów

Oj, chybe mnie źle zrozumiałeś, odbitki z durst lamda nie można porównywać z wydrukiem, gdyż ta techologia przewyższa wydruk z drukarek typu epson i innych pod względem kolorystyki i jakości obrazu.
    Czy korzystałeś z tej techniki?

Domyślnie

Co Ty piszesz? Epson bije na głowę Dursta gamą kolorów, trwałością wydruku, dynamiką... Raz robiłem wysyłkowo w Profi Labie i więcej nie zrobię...
    Pozdrawiam

Domyślnie

Oj, chybe mnie źle zrozumiałeś, odbitki z durst lamda nie można porównywać z wydrukiem, gdyż ta techologia przewyższa wydruk z drukarek typu epson i innych pod względem kolorystyki i jakości obrazu.
    Czy korzystałeś z tej techniki?
    To jest normalna laserowa naświetlarka do papieru fotograficznego. Przy zastosowaniu odpowiedniego papieru na dobrym Epsonie da się uzyskać lepsze wyniki - o większej rozpiętości kolorystycznej i lepszej dynamice.

Domyślnie

nie mam farta do postow co napisze jakie to OT sie robi

CENA !!!! ile kosztuje wydruk na epsonie ;(
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Kolega freefly chyba nie widział wydruków z Epsonka, jeśli tak, to mu wybaczamy Ja teraz nawet nie chcę słyszeć o durstach. 60x90 kosztowało coś ze 74złote, więc 80x100 będzie trochę droższe. Fotoreflex pracuje zdaje się w tym formacie na Fuji, oczywiście tusze oryginalne Epsona

Domyślnie

W Profilabie jest tak, że jak nie załączysz profili pobranych z ich strony do pliku pod konktretną maszynę, to oni za Ciebie tego nie zrobią, tylko robią z tego co otrzymali. Nikt też tam nie bawi się w korygowanie fotek. Robią to co dostaną.
    Chyba , że w zleceniu zaznaczysz jakie masz wymagania. Ale doliczą Ci to wszystko do ceny fotki, jako dodatkową usługę wg ich cennika.
    Niestety nikt tam nie kiwnie palcem więcej niż musi. Za wszystko musi zapłacić klient.

Durst Lamda to nie drukarka lecz laserowa naświetlarka materiałów światłoczułych.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 12-12-2007 o 15:41

Domyślnie

Niedzwiedz w okolicach od 120 do 300 zł, zależy u kogo robisz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów