Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie No to zdjęcia udały Ci się na Pryma Aprilis

Dzisiaj media zakomunikowały o odwołaniu w Polsce Euro 2012(pryma a prilis). Po Twoich zdjęciach nikt nie powinien się zdziwić! Zachęcam do robienia kolejnych zdjęć w trakcie realizacji tego przedsięwzięcia. Zdjęcia masz ciekawe, wyraziste i na temat. Może wreszcie ktoś będzie w szoku?!

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Dzisiaj media zakomunikowały o odwołaniu w Polsce Euro 2012(pryma a prilis). Po Twoich zdjęciach nikt nie powinien się zdziwić! Zachęcam do robienia kolejnych zdjęć w trakcie realizacji tego przedsięwzięcia. Zdjęcia masz ciekawe, wyraziste i na temat. Może wreszcie ktoś będzie w szoku?!
    Wiem, że wiele osób przeżyło dramat zanim "zajarzyło" jaki dzień dziś mamy.
    Poza tym zgadzam się z przedmówcą i czekam na "niusy"

Pozdrawiam
    NIKON - system

Domyślnie Odp: Gdańsk-" Euro 2012 "

a ja wlasnie slyszalem w radio ze ruszyla budowa w gdansku tylko szkoda ze jeszcze nie ma "swiezych" zdjec prosto z placu budowy

chyba w radio maryja

Cytat Zamieszczone przez gargamel06 Zobacz posta
    a ja wlasnie slyszalem w radio ze ruszyla budowa w gdansku tylko szkoda ze jeszcze nie ma "swiezych" zdjec prosto z placu budowy
    Jeżdżę przez most na ul Uczniowskiej, co dziennie i faktycznie zburzyli już wszystkie rudery. Może teraz wiedzie ciężki sprzęt i zgarnie to pobojowisko.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Cytat Zamieszczone przez gargamel06 Zobacz posta
    trzymam rękę na pulsie -na razie wjechała jedna koparka rozwaiła dwie altanki i ugrzęzła ,(tak było w ub.tygodniu)
    w tym prace mają być kontynuowane ----uprzątanie ogródków działkowaych
    budowa ma ruszyć jesienią

Mam nadzieję harb, że będziesz nas regularnie informował o postępujących (bądź nie) pracach?
    Pokaż mi swoje widmo, a powiem ci kim jesteś...
    D80|18-70|70-300VR|55/2.8micro

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    trzymam rękę na pulsie -na razie wjechała jedna koparka rozwaiła dwie altanki i ugrzęzła ,(tak było w ub.tygodniu)
    w tym prace mają być kontynuowane ----uprzątanie ogródków działkowaych
    budowa ma ruszyć jesienią

na razie są projekty budowlane /takie ogólne/
    potem będą branżowe i wykonawcze /takie bardziej kosztorysowe/

jesienią będą ogłaszać przetargi na wykonawcę,
    potem odwolania
    trochę zmian w projektach po badaniach gruntu

fizycznie nie ruszą przed zimą - mogą coś tam wstępnie niwelować - ale wtedy dokopią się do jeziora
    reszta zależy też od pogody w zimie - jak będą mrozy (a kilka lat nie było, więc kiedyś przyjść muszą), to raczej słabe szanse na palowanie i zalewanie betonem.... chociaż nie takie rzeczy widziałem kilka lat temu przy minus 20...
    i jeszcze stoi...

wydaje mi się, że bieżące finansowanie może być problemem... to naprawdę wymaga olbrzymich nakładów, kredytów firmy, kredytów dla miasta... to też trwa.... zsynchronizowanie od strony bieżącego zasilania finansowego

wykonawca, (choćby nie wiem jak bogaty) nie ma raczej tendencji do nierozliczania się w trakcie prac
    po prostu finanse wrzucone na lokacie - dają większy zysk niż zamrożone na x-czasu w nierozliczonej, wieloletniej inwestycji

i pamiętajmy, że po ostatnich zmianach w prawie budowlanym - szczególnie w zakresie budynków masowej użytecznosci publicznej /dach i wystawa gołebi - pamiętacie/ - pewne przepisy są mocno sformalizowane i zaostrzone.... a parę osób i instytucji /poza UEFA/ będzie stało i patrzyło, bo chyba nikt z prokuratorem gadać nie chce jakby coś... odpukać....

nawet, gdyby przez 2 lata wybudowali - a jak się znajdzie wykonawca i sprężą się wszyscy - to da radę z trudem,
    ale stadion pozostanie w szczerym polu, bez dróg, komunikacji zbiorowej, hoteli i takich tam.....

bo z tego co wiem - tego się nie planuje raczej, a drogi powinny być robione PO wyjściu z terenu ciężkiego sprzętu - inaczej nie ma to sensu.... tego czasu PO budowie - już raczej nie ma....

i zdaje się, że z finansami na te sprawy z budżetu też raczej niebałdzo...

ale z tego co wiem /z pewnych źródeł/ stadion jako sprawa prestiżowa - ma być!

Uprawnienia umieszczania postów