Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Angry D300,kupil bys jeszcze raz???

Mam prosbe do Sąsiadow z Forum. Jest na forum duzo d300,ktore juz pracuja.Moze podzielicie sie swymi uwagami z takimi jak ja,ktorzy wlasnie kompletują kase na to cudo.Jest zamieszanie ktore i mnie sie udzielilo.Tyle info w necie...Czy ta buda jest RZECZYWISCIE warta zachodu? Czy kupilibyscie ją, dysponując dzisiejsza wiedza? Prosze,postarajcie sie byc obiektywni jezeli to mozliwe Przyznam,ze jestem zdezorientowany
    pzdr
    st.
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 07-12-2007 o 18:39 Powód: ortopanchro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

"czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Mam prosbe do Sąsiadow z Forum. Jest na forum duzo d300,ktore juz pracuja.Moze podzielicie sie swymi uwagami z takimi jak ja,ktorzy wlasnie kompletują kase na to cudo.Jest zamieszanie ktore i mnie sie udzielilo.Tyle info w necie...Czy ta buda jest RZECZYWISCIE warta zachodu? Czy kupilibyscie ją, dysponując dzisiejsza wiedza? Prosze,postarajcie sie byc obiektywni jezeli to mozliwe Przyznam,ze jestem zdezorientowany
    pzdr
    st.
    ale o so chodzi ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    ale o so chodzi ?

Moze o to czy warto wymienic D80 na D300 ? spojrz na stopke
    D200 , Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM , 18-50mm f2.8 EX DC Macro HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM , SIGMA EX Apo Tele Converter 1,4 , Nikkor 105mm F2.8G IF-ED AF-S VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost_rider Zobacz posta
    Moze o to czy warto wymienic D80 na D300 ? spojrz na stopke
    no to to wiem, tylko temat byl juz tak walkowany, sample omawiane, opisywane, oczytywane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    tylko temat byl juz tak walkowany, sample omawiane, opisywane, oczytywane
    Wszystko prawda, tylko zanim aparat trafil w rece wiekszej rzeszy uzytkowników. Wiecej było gdybania niż tytułowych pierwszych wrazen...

Domyślnie

Obecnie posiadam D80 i za tydzień "przesiadam" się na D300 wtedy po kilku dniach testów będę mógł odpowiedzieć. Myślałem o zmianie na D200 (różnica cena spora) jednak po zapoznaniu się z opiniami i oglądnięciem na żywo nowości Nikona uważam że nie warto się cofać.
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Ja jestem posiadaczem D300 od kilku dni i nie zaluje, ze go nabylem, a to dlatego ze ja sie przesiadlem z D50 wiec sprawa oczywista

U mnie problem teraz stanowi szklarnia i bedzie ona skompletowana w najblizszych miesiacach. Mam teraz czas na nauke obslugi samego body i nefow. D50 robil swietne jpegi a d300 po pierwszym wypadzie na kosza bo jak narazie na tyle mialem czasu wypada slabo (robilem tylko jpegi) ale tylko dlatego bo ja sie nie spisalem

Wzielem super puszke D300 a wyniki takie sobie. Mam teraz pole do popisu dla siebie i sporo nauki

FOTOGRAFII dzieki D300 ucze sie dealej i z pewnoscia da mi to wiele radosci i zadowolenia. Nie zaluje zupelnie zakupu
    Nikoś D5 | D3s | D300 | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 | N85 1.4 | S50 1.4 | Z16 2.8 fish | N300 2.8| SB-900 | SB-800 |

Domyślnie

Mam D300

Jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony.
    Sampli było mnóstwo więc nie ma co wrzucać po raz kolejny.
    IMO bardzo dobra puszka - daje mnóstwo możliwości. Dla większości amatorów absolutnie wystarczalna. Dla profi w dużej mierze też.
    Większość rozczarowań wynika z porównywania D300 do pełnej klatki (czy to D3 czy to 5d). Jest oczywiste, że dx będzie gorszy ale moim zdaniem przynajmniej w stosunku do 5d niewiele
    Sama puszka (jestem praworęczny) ergonomicznie bez zastrzeżeń.
    Materiały ok.
    Bateria naprawdę trzyma
    AF szybki i celny
    WB ok.
    Szumy jak dla mnie absolutnie ok.
    Menu przejrzyste i intuicyjne
    Możliwości własnych ustawień przeogromne.
    Live View niezbyt mi podchodzi ale może to brak przywyczajenia do tej funkcji.

Rada prosta: jeżeli jest to ci potrzebne albo poprostu masz kasę to wsiadasz na D3. Jeżeli nie to D300. Tylko wtedy musisz mieć świadomość że jet to kompromis ... gdzieś za rogiem czai się D3
    Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez pafelek Zobacz posta
    Ja jestem posiadaczem D300 od kilku dni i nie zaluje, ze go nabylem, a to dlatego ze ja sie przesiadlem z D50 wiec sprawa oczywista

U mnie problem teraz stanowi szklarnia i bedzie ona skompletowana w najblizszych miesiacach. Mam teraz czas na nauke obslugi samego body i nefow. D50 robil swietne jpegi a d300 po pierwszym wypadzie na kosza bo jak narazie na tyle mialem czasu wypada slabo (robilem tylko jpegi) ale tylko dlatego bo ja sie nie spisalem

Wzielem super puszke D300 a wyniki takie sobie. Mam teraz pole do popisu dla siebie i sporo nauki

FOTOGRAFII dzieki D300 ucze sie dealej i z pewnoscia da mi to wiele radosci i zadowolenia. Nie zaluje zupelnie zakupu
    No wlasnie!! Moj d50 tez mial swietne jpegi a skore interpretowal idealnie.D80 wymaga wiecej postroboty.Widze ze d300 nie ulawtwi mi zycia wnioskując z tego co tu czytam. Kurde jestem na rozdrozu.Jezeli d300 jest tylko o niecale EV lepszy w szumach to zostaje na d80.Dzieki za odp
    pozdrawiam
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów