Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie pomiar światła w D3

Mam pytanie do użytkowników tej puszki. Czy pomiar światła w waszych puszkach jest idealny, czy też musieliście wprowadzać korektę w menu?

Domyślnie

Nie zauwazylem bledow pomiaru. Natomiast zdaza sie, ze WB tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników tej puszki. Czy pomiar światła w waszych puszkach jest idealny, czy też musieliście wprowadzać korektę w menu?
    Sorry, ale co to jest "idealny pomiar swiatla"? Rozumiem, ze masz na mysli punktowy?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

sęk w tym Stig, że wszyscy (no, większość) mają jako wyznacznik pomiar matrycowy jako najlepszy. Co jest .... bez sensu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No, zaczyna wychodzić, co to za gagatek ten D3

Myślę, że do Świąt doczekamy się coś o bandingu
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    sęk w tym Stig, że wszyscy (no, większość) mają jako wyznacznik pomiar matrycowy jako najlepszy. Co jest .... bez sensu.
    Ja tam najbardziej lubię CW 80/20, taki jak jest w F3...

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Ja tam najbardziej lubię CW 80/20, taki jak jest w F3...

Pozdrawiam
    ja podobnie. Teraz jest 75/25 i zmniejszam sobie pole pomiarowe z 8 do 6 mm średnicy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    No, zaczyna wychodzić, co to za gagatek ten D3

Myślę, że do Świąt doczekamy się coś o bandingu
    D3 to nie ideał. Na wysokim ISO jest super, ale na niskim bardziej mi się podoba to co widać z D200, kolory są dużo cieplejsze prosto z aparatu, bez grzebania w menu.
    Faktycznie miałem na myśli pomiar matrycowy. Nie zawsze (a w moim przypadku dość rzadko) jest czas, żeby bawić się w pomiary punktowe.

Domyślnie

Faktycznie miałem na myśli pomiar matrycowy. Nie zawsze (a w moim przypadku dość rzadko) jest czas, żeby bawić się w pomiary punktowe.
    Skoro masz z tym problem, to chyba lepiej uzyc CW. Matrycowy, to najmniej przewidywalny pomiar. On usrednia caly kadr, wiec wystarczy przeciez, ze znajdzie sie w nim maly blik swiatla, a juz reszta kadru bedzie niedoswietlona.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

D3 to nie ideał.
    Wiem, wiem
    NX chyba też
    http://www.diglloyd.com/diglloyd/blo...-aliasing.html
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów