Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Co do D3?

Question Co do D3?

Wchodzę w system Nikona lecz nie znam obiektywów, które oferuje i w związku z tym mam pytanie. Zamówiłem D3 w zestawie z obiektywem 24-70mm/28 G, lecz dziś poinformowano mnie, że prawdopodobnie będzie dopiero po nowym roku. Czy zamiast tego jednego nie lepiej będzie zamówić 35mm/2.0, 50mm/1.4 i 85mm/1.4? Czy posiadacze D3 mogą podesłać próbki lub linki z tych obiektywów? Będę wdzięczny za pomoc.

Domyślnie

Moja sesja z D3 z niedzieli: http://kamash.malnet.pl/orange/

Wszystko na ISO 2500. F/2.2 wiec jak na FF nieco za płytko.. Początkowo miałem problemy z ostrością, co widać po pierwszych zdjęciach w galerii, potem w zamian przeostrzałem by w końcu wyczuć NX-a.

Szkła to w 90% nikkor 85mm f/1.4, 10% nikkor 50mm f/1.4 (świetnie zastępuje sigmę 30 f/1.4 z dx-a) oraz nikkor 14-24 f/2.8
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jomawitu Zobacz posta
    Wchodzę w system Nikona lecz nie znam obiektywów, które oferuje i w związku z tym mam pytanie. Zamówiłem D3 w zestawie z obiektywem 24-70mm/28 G, lecz dziś poinformowano mnie, że prawdopodobnie będzie dopiero po nowym roku. Czy zamiast tego jednego nie lepiej będzie zamówić 35mm/2.0, 50mm/1.4 i 85mm/1.4? Czy posiadacze D3 mogą podesłać próbki lub linki z tych obiektywów? Będę wdzięczny za pomoc.
    Jarku masz bardzo ładne zdjęcia na sronie .Witam cie serdecznie ...
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Przejrzałem zdjęcia z meczu Orendż i dziennikarzy - chociaż samego meczu tam niedużo, to i tak noł kłeszczynz, jeżeli chodzi o obrazki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Przejrzałem zdjęcia z meczu Orendż i dziennikarzy - chociaż samego meczu tam niedużo, to i tak noł kłeszczynz, jeżeli chodzi o obrazki
    mnóstwo zdjęć nieostrych/bardzo miękkich, ratowanych poźniej w NX-ie i PS-ie.. Ale to ewidentnie moja wina, moja nieumiejętność posługiwania się GO na FF, absolutnie nie jest to przypadłość korpusu
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Ale tutaj to akurat nie mam zastrzeżeń (szczególnie, że przecież oglądamy miniaturki). Wreszcie miałem natomiast okazję pooglądać zdjęcia (nie testy) z D3 i jestem zachwycony - obrazek (pod względem GO, perspektywy) jak z pełnej klatki, a jednocześnie kolory i ogólna jakość jak ta, do której przywykliśmy w Nikonach (=nie taka jak w C., szczególnie wiadomo jakim ). Oczywiście mam świadomość jakiejśtam obróbki tych zdjęć, choć pewnie wielka być nie musiała.

Domyślnie

Kamash, zdjęcia super -bardzo mi się podobają Pozazdrościć
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamash Zobacz posta
    Moja sesja z D3 z niedzieli: http://kamash.malnet.pl/orange/

Wszystko na ISO 2500. F/2.2 wiec jak na FF nieco za płytko.. Początkowo miałem problemy z ostrością, co widać po pierwszych zdjęciach w galerii, potem w zamian przeostrzałem by w końcu wyczuć NX-a.

Szkła to w 90% nikkor 85mm f/1.4, 10% nikkor 50mm f/1.4 (świetnie zastępuje sigmę 30 f/1.4 z dx-a) oraz nikkor 14-24 f/2.8

A takie duże winietownie to Twój dodatek czy obiektywu?

Domyślnie

powiem jak tylko bede mial w lapkach d3 jak daje radye 35 f2 50 1,4 i 85 1,8 no i moj nowy fetysz 17-35 AFS ale cudo !
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    moj nowy fetysz 17-35 AFS ale cudo !
    Jejku, Niedźwiedź, czytaj troszkę forum. 17-35 już nie
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=42364&page=3
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów