Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Do takiego korpusu to jakieś zacne szklo trzeba, a na początek jasny stałoogniskowy obiektyw będzie najlepszym rozwiazaniem np S30 lu N35, a zoom trzeba dreptany właczyć, a ile przy okazji mozna sie nauczyć i kasy zaoszczedzić. Choć mam watpliwosci czy te stalki przystoją do takiego korpusu.
    Wszystko sie zgadza o czym piszesz tylko czasem zoom dreptany wypada na srodku rzeki albo 5 krokow do tylu i lecisz w przepasc.
    No w sumie w locie tez moznaby ciekawe foty zrobic
    Ostatnio edytowane przez Browar ; 11-12-2007 o 20:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feiran Zobacz posta
    W SONY R1 mam zakres ( 24-120 dla pełnej klatki ), światło 2,8-4,8 i jest nieźle...
    Nie ma takiego obiektywu który odpowiadał by takiemu zakresowi na DXie? Z tego co wiem, to w R1 obiektyw jest bliżej matrycy niż w lustrzankach, bo nie trzeba było miejsca na lustro gospodarować - przez co właśnie można było taki fajny obiektyw zrobić do R1.

Sam czekałem na coś w stylu R2, ale sony chyba wygasiła tę linię i też zezuję w kierunku D300.

A twoje R1 już poszło do żyda, czy sobie zostawiasz?

--
    Sławek

Domyślnie

jest. 24-120vr nikkor
    ale dla dx'a chyba warto dolozyc do 18-200 szczerze mowiac

a wracajac do asystentek - przeciez mozna miec kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Ja wziolbym oboje ale ta asystentke to do pozyteczniejszych zadan zatrudnilbym.
    A ja zaprosiłbym Ciebie i asystentkę. Miałbym wtedy Browar i dziewczynę. Sorry za OT.

Cytat Zamieszczone przez djbart Zobacz posta
    z cyfrówką zaczynałem od 18-200 + 50/1.4 i powiem tyle ze bardzo dobrze to wspominam..
    potem dokupiłem 2 stałki,... Jakość 18-200VR rzecz jasna gorsza niz stałek i 70-200 ale za tą kasę byłem zadowolony no i dokupowałem do tego uniwersalnego szkła stałki i taki zestaw mi b pasował (dopoki sie nie zakochałem w 70-200)
    Pozdro
    Zaczynałem podobnie: D50 + N18-200VR + 50/1.8. To był świetny zestaw, ale postanowiłem się rozwijać i zaczęło się. Zresztą kto zagląda na giełdę ten wie, co mam na myśli.

Teraz rozważam N17-55/2.8 lub 24-70/2.8. Nowy obiektyw kusi, ale jest droższy, a do tego wymaga uzupełnienia na szerokim końcu. Robi się drogo i ciężko.

Dostawa u Sławka się opóźnia, więc mam jeszcze chwilę na decyzję. Może ktoś coś doradzi, albo odradzi ?
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Zaczynałem podobnie: D50 + N18-200VR + 50/1.8. To był świetny zestaw, ale postanowiłem się rozwijać i zaczęło się. Zresztą kto zagląda na giełdę ten wie, co mam na myśli.

Teraz rozważam N17-55/2.8 lub 24-70/2.8. Nowy obiektyw kusi, ale jest droższy, a do tego wymaga uzupełnienia na szerokim końcu. Robi się drogo i ciężko.
    kurcze... wszyscy z 18-200 'zaczynali' a ja chce zakupic w trakcie ... no nie wiem czy to nie forumowe samobojstwo

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    ..... Może ktoś coś doradzi, albo odradzi ?
    jakby było mnie stać to brałbym to szkło 24-70 plus tokinę 12-24. potem jakiś 80-200 no i człowiek szczęśliwy bo autko żony poszło na obiektywy

Maly5 nie wszyscy bo ja od stałek zaczynałem
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 11-12-2007 o 21:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    kurcze... wszyscy z 18-200 'zaczynali' a ja chce zakupic w trakcie ... no nie wiem czy to nie forumowe samobojstwo
    A niby dlaczego. Jak ktoś używa jasnych stałek to taki zoom może stanowić fajne uzupełnienie kiedy chcemy zabrać na spacerek aparat i obiektyw, a nie taszczyć całą szklarnię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FalconPL Zobacz posta
    Nie ma takiego obiektywu który odpowiadał by takiemu zakresowi na DXie? Z tego co wiem, to w R1 obiektyw jest bliżej matrycy niż w lustrzankach, bo nie trzeba było miejsca na lustro gospodarować - przez co właśnie można było taki fajny obiektyw zrobić do R1.

Sam czekałem na coś w stylu R2, ale sony chyba wygasiła tę linię i też zezuję w kierunku D300.

A twoje R1 już poszło do żyda, czy sobie zostawiasz?

--
    Sławek
    Właśnie planuję sprzedaż R1...
    Od tego też uzależniam zakup D300.

Co do wyboru obiektywu, po przeczytaniu wielu różnych opinii, coraz bardziej skłaniam się do 18-200.
    Napewno nie jest to obiektyw marzeń, ale biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny oraz jego uniwersalność na początek chyba byłby niezły...
    Potem myślę, że kupię coś ze swiatlem 2,8.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    A niby dlaczego. Jak ktoś używa jasnych stałek to taki zoom może stanowić fajne uzupełnienie kiedy chcemy zabrać na spacerek aparat i obiektyw, a nie taszczyć całą szklarnię
    no jeszcze pewnie pokombinuje, ale wygoda czasem kusi.
    poza tym jeszcze szeroki kat tez mnie ciagnie.. osiolkowi w zlobu...
    dzieki za opinie!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin,Lodz,Londyn

Domyślnie

Ja zdecydowalem sie na polaczenie 18-200 VR + tokina 12-24 f4 co sadzicie o takiej opcji?

Myslalem, tez o Sigmie 10-20 ale ona ma chyba wiecej znieksztalcen?

Yedrzey

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów