Szukaj
Nie ma takiego obiektywu który odpowiadał by takiemu zakresowi na DXie? Z tego co wiem, to w R1 obiektyw jest bliżej matrycy niż w lustrzankach, bo nie trzeba było miejsca na lustro gospodarować - przez co właśnie można było taki fajny obiektyw zrobić do R1.
Sam czekałem na coś w stylu R2, ale sony chyba wygasiła tę linię i też zezuję w kierunku D300.
A twoje R1 już poszło do żyda, czy sobie zostawiasz?
--
Sławek
jest. 24-120vr nikkor
ale dla dx'a chyba warto dolozyc do 18-200 szczerze mowiac
a wracajac do asystentek - przeciez mozna miec kilka![]()
A ja zaprosiłbym Ciebie i asystentkę. Miałbym wtedy Browar i dziewczynę.Sorry za OT.
Zaczynałem podobnie: D50 + N18-200VR + 50/1.8. To był świetny zestaw, ale postanowiłem się rozwijać i zaczęło się. Zresztą kto zagląda na giełdę ten wie, co mam na myśli.
Teraz rozważam N17-55/2.8 lub 24-70/2.8. Nowy obiektyw kusi, ale jest droższy, a do tego wymaga uzupełnienia na szerokim końcu. Robi się drogo i ciężko.
Dostawa u Sławka się opóźnia, więc mam jeszcze chwilę na decyzję. Może ktoś coś doradzi, albo odradzi ?
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Właśnie planuję sprzedaż R1...
Od tego też uzależniam zakup D300.
Co do wyboru obiektywu, po przeczytaniu wielu różnych opinii, coraz bardziej skłaniam się do 18-200.
Napewno nie jest to obiektyw marzeń, ale biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny oraz jego uniwersalność na początek chyba byłby niezły...
Potem myślę, że kupię coś ze swiatlem 2,8.....
Ja zdecydowalem sie na polaczenie 18-200 VR + tokina 12-24 f4 co sadzicie o takiej opcji?
Myslalem, tez o Sigmie 10-20 ale ona ma chyba wiecej znieksztalcen?
Yedrzey
Skontaktuj się z nami