Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

zdecydowanie odradzam Orange !!! ... mam to %@%@!#% gów#@! od półtora roku i czekam na koniec umowy. Z pewnością jej nie przedłużę. Mimo, że jestem w zasięgu HDSPA internet wolo chodzi, często zrywa połączenie, masakra jednym słowem... za 120 zł miesięcznie.... bleee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zapa Zobacz posta
    zdecydowanie odradzam Orange !!! ... mam to %@%@!#% gów#@! od półtora roku i czekam na koniec umowy. Z pewnością jej nie przedłużę. Mimo, że jestem w zasięgu HDSPA internet wolo chodzi, często zrywa połączenie, masakra jednym słowem... za 120 zł miesięcznie.... bleee
    A ja wręcz przeciwnie. Polecam Orange. Mam go od 2 lat i przedłużyłem umowę na kolejny rok. Nieźle śmiga, niejednokrotnie odłączam stałe łącze 2megowe i korzystam z Orange bo szybciej chodzi.
    Nie wiem może to zależy od miejsca z którego się korzysta.

Zapa jaki masz modem?? Może modem masz "za wolny" i on nie pozwala Ci wykorzystać w pełni łącza?
    Ja wcześniej miałem Modem SonyEricsona GC85 i fakt chodziło średnio. Ale jak rok temu przywiozłem sobie z Anglii nowego laptopa Della zmuszony byłem zmienić też modem, bo w Dellu jest złącze Expresscard i od tamtej pory wsio OK.
    De czy'sta + szkliwo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

opinie jest tak wiele i różnych, że ciężko co kolwiek powiedzieć. Najlepszą metodą jest skontaktować się operatorem i pożyczyć taki modem na testy. Oczywiście jeśli masz możliwość kupna na firmę bo na indywidualnym rynku raczej nie ma takich możliwości. Ważne też jaki masz ten modem. Jeśli nie możesz pożyczyć od kogoś modemu to zobacz na jakimś lepszym telefonie komórkowym ile jest kresek zasięgu EDGE. Jest to jakaś metoda, ale raczej zawodna bo z doświadczenia wiem że czasami tak gdzie tel. działa słabo to net działa OK i odwrotnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    A ja wręcz przeciwnie. Polecam Orange. Mam go od 2 lat i przedłużyłem umowę na kolejny rok. Nieźle śmiga, niejednokrotnie odłączam stałe łącze 2megowe i korzystam z Orange bo szybciej chodzi.
    Nie wiem może to zależy od miejsca z którego się korzysta.

Zapa jaki masz modem?? Może modem masz "za wolny" i on nie pozwala Ci wykorzystać w pełni łącza?
    Ja wcześniej miałem Modem SonyEricsona GC85 i fakt chodziło średnio. Ale jak rok temu przywiozłem sobie z Anglii nowego laptopa Della zmuszony byłem zmienić też modem, bo w Dellu jest złącze Expresscard i od tamtej pory wsio OK.
    Zatem zazdroszczę. Modem GlobeTrotter 3G+ ( 1,8 Mb/s ) Może znaczenie jakieś ma to że jestem w ścisłym centrum miasta i sieć jest obciążona, nie wiem... właśnie dostałem ofertę na przedłużenie umowy ( 18 miesięcy abonament 50%, zwiększony limit, nowy modem ) ale i tak podziękuje

Domyślnie

Zatem zazdroszczę. Modem GlobeTrotter 3G+ ( 1,8 Mb/s ) Może znaczenie jakieś ma to że jestem w ścisłym centrum miasta i sieć jest obciążona, nie wiem... właśnie dostałem ofertę na przedłużenie umowy ( 18 miesięcy abonament 50%, zwiększony limit, nowy modem ) ale i tak podziękuje
    Ja mam modem GlobeTroter Express 7.2
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Ja mam modem GlobeTroter Express 7.2
    Ty masz na expresscard , ja jeszcze na pcmcia ale czy to ma aż takie znaczenie ? wątpie. masz po prostu szczęście i jesteś na "dobrych falach"

Domyślnie

Ty masz na expresscard , ja jeszcze na pcmcia ale czy to ma aż takie znaczenie ? wątpie. masz po prostu szczęście i jesteś na "dobrych falach"
    Poprzedni modem tez miałem na PCMCIA i łączył mi się tylko w EDGE'u.
    Ten jest nowszy i z pewnością jest "szybszy" bo ma przesył do 7,2 Mbps.
    De czy'sta + szkliwo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzieś tam

Domyślnie

Miałem iplusa - mizerota , kumpel używał jakiś czas blukonekta - słabiutko , orenga nie znam ale też pewnie jakaś wąska kiszka.

Jeszcze trochę i WI-FI zabije tych wyzyskiwaczy co to mają niby ofertę dla przeciętnego zjadacza chleba.
    Poczytaj gdzieś o tej technologii , dostęp praktycznie wszędzie gdzie mieszka człowiek ,
    Technologia dla wszystkich, małych i dużych firm , Za zachodnią granicą bardzo popularna .
    Znam paru ludzi którzy tylko na tym jadą i nie narzekają . Każdy kierowca TIRA ma w swoim laptopie WI-FI
    Żaden operator nie jest w stanie zapewnić takiego pokrycia .
    Pozdrawiam

Acha , na zachodzie FREE
    Ostatnio edytowane przez esjan ; 14-12-2007 o 23:02 Powód: P.s
    Amator

Domyślnie

Hmmm, czyli jeszcze mam zwrócić uwagę na modem? Czy te modemy co są w ofercie operatorów czymś się różnią?

Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Poprzedni modem tez miałem na PCMCIA i łączył mi się tylko w EDGE'u.
    Ten jest nowszy i z pewnością jest "szybszy" bo ma przesył do 7,2 Mbps.
    OK, ale czy infrastruktura Orange wykorzystuje te 7,2 - niestety wątpię. Na pewno odczuwasz różnicę między EDGE a HDSPA ( o ile jesteś w zasięgu )

Squier - teraz ważne aby miał HDSPA , transfer 7,2 i inne bajery.

Z tego co się orientuję dobrym rozwiązaniem jest Era - jakby nie patrzeć firma się rozwija i inwestuje w nowe rozwiązania. Czytając fora o internecie przez kom ( bez kabli pl ) Era ma chyba najlepszą opinię. Orange niestety nie... jest postrzegana jako firma nie rozwijająca się i będąca na ostatnim miejscu w kwestii wdrażania nowych technologi i rozwoju.

Nie mówię, że wszędzie Orange jest ble.. ale w moim przypadku tak jest

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów