Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: obiektyw do D40

Domyślnie

Poszukam czegos i wstawię wieczorem.
    D300 | 18-200 VR | 50 1.8 | S 170-500 APO | SB-900
    www.bosek.com.pl\galeria

Domyślnie

możesz też pstryknąć z okna dla porównania, wartość artystyczna nie ma teraz znaczenia
    jak bedzie duze to wyślij na maila, z góry DZ

Domyślnie

jak chcesz pstrykac wszystko - ptaszki, pedzace samochody, itp .. a masz na razie 18-55 to sadze ze albo go sprzedaj i kup 18-200 nikkora (jakies 2100 pewnie) i bedziesz mial jeden obiektyw do latania. jak chcesz sobie powachlowac to moze faktycznie 70-300vr , bo ogniskowa 150 to nie jest za duzo, a pewnie troche bys chcial sie tele pobawic. jesli nawet bys stwierdzil ze to nie dla Ciebie to tak naprawde mozesz szklo zmienic przeciez.. tu polowa forumowiczow na okraglo cos kupujesz i sprzedaje, czesto na forumowej gieldzie.

Domyślnie

zmiana obiektywu mnie nie przeraża
    dlatego zoom niech będzie zoomem, w miare potrzeb (i możliwości) dokupie kolejne...

Domyślnie

jak chcesz coś bardziej tele to też szczerze polecam 70-300 VR - "dziury" pomiędzy 55 a 70 raczej nie odczujesz, a to bardzo fajny sprzęcik amatorski i obecnie w bardzo dobrej cenie.150 czy nawet 200 to w praktyce wcale nie tak dużo - jak chcesz czasem coś "upolować" z daleka to bardzo fajna sprawa, a i VR bardzo dobrze się spisuje.
    No i jakość bardzo przyzwoita bawet na 300, mógłby tylko ciut jaśniejszy być.

Polecam też lekturę nigdy-nie-kończącego-się, 4- gwiazdkowego wątku o 70-300VR :

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=8736

tam masz zarówno mnóstwo opinii jak i przykładowe zdjęcia.

Domyślnie

marzy mi się nikkor 70-300 z f2.8 jak sigma stalą.... ale to nie Era

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conio Zobacz posta
    Brałeś pod uwagę jeszcze Nikkora 18-200 f/3,5-5,6 VR ? Droższy od Sigmy, ale to Nikkor
    I co z tego, ze Nikkor?
    Kazda z firm (Nikon, Sigma, Tamron, Tokina... ) mają w swojej ofercie zarówno słabe i jak bardzo dobre szkła. I ogólny argument - "Nikkor... bo Nikkor" wcale do mnie nie przemawia.

Domyślnie

Bosek - a to zdjęcie wykonane było Micro Nikkorem 60/2.8. Nie przekonałeś mnie do 70-300

Domyślnie

sdłyszałem opinie że Sigmy zNikonami radzą sobie 'średnio" aczkolwiek lepiej niż w Canonach, i ciągle pozostaje kwestia ogniskowej 150 a 300
    próbuje przebrnąć przez wątek podrzucony przez maciex'a to może podejme decyzje

Domyślnie

Zbychu, a mnie to Twoje zdjęcie nie przekonuje do Nikkora 60/2.8

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów