Poszukam czegos i wstawię wieczorem.
Szukaj
Poszukam czegos i wstawię wieczorem.
D300 | 18-200 VR | 50 1.8 | S 170-500 APO | SB-900
www.bosek.com.pl\galeria
możesz też pstryknąć z okna dla porównania, wartość artystyczna nie ma teraz znaczenia
jak bedzie duze to wyślij na maila, z góry DZ
jak chcesz pstrykac wszystko - ptaszki, pedzace samochody, itp .. a masz na razie 18-55 to sadze ze albo go sprzedaj i kup 18-200 nikkora (jakies 2100 pewnie) i bedziesz mial jeden obiektyw do latania. jak chcesz sobie powachlowac to moze faktycznie 70-300vr , bo ogniskowa 150 to nie jest za duzo, a pewnie troche bys chcial sie tele pobawic. jesli nawet bys stwierdzil ze to nie dla Ciebie to tak naprawde mozesz szklo zmienic przeciez.. tu polowa forumowiczow na okraglo cos kupujesz i sprzedaje, czesto na forumowej gieldzie.
zmiana obiektywu mnie nie przeraża
dlatego zoom niech będzie zoomem, w miare potrzeb (i możliwości) dokupie kolejne...
jak chcesz coś bardziej tele to też szczerze polecam 70-300 VR - "dziury" pomiędzy 55 a 70 raczej nie odczujesz, a to bardzo fajny sprzęcik amatorski i obecnie w bardzo dobrej cenie.150 czy nawet 200 to w praktyce wcale nie tak dużo - jak chcesz czasem coś "upolować" z daleka to bardzo fajna sprawa, a i VR bardzo dobrze się spisuje.
No i jakość bardzo przyzwoita bawet na 300, mógłby tylko ciut jaśniejszy być.
Polecam też lekturę nigdy-nie-kończącego-się, 4- gwiazdkowego wątku o 70-300VR :
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=8736
tam masz zarówno mnóstwo opinii jak i przykładowe zdjęcia.
marzy mi się nikkor 70-300 z f2.8 jak sigma stalą.... ale to nie Era
sdłyszałem opinie że Sigmy zNikonami radzą sobie 'średnio" aczkolwiek lepiej niż w Canonach, i ciągle pozostaje kwestia ogniskowej 150 a 300
próbuje przebrnąć przez wątek podrzucony przez maciex'a to może podejme decyzje
Zbychu, a mnie to Twoje zdjęcie nie przekonuje do Nikkora 60/2.8
![]()
Skontaktuj się z nami