Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie D300 a Capture One LE

Czy ktos z posiadaczy D300 próbował Capture One LE obrabiać NEFy.Czy wogole sie da. Nie wiem czy jest jakies uaktualnienie do Capture One LE tego do którego były kody z kartami sandysk.

Domyślnie

Trzeba czekac narazie na wersje finalna - do tej pory nie ma takiej mozliwosci.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Smile

no z tego co wiem tylko NX obrabia te rawy jest razem z aparatem dostarczony ,,ale lepiej dorwać NX 1.3 i po sprawie nawet rawy w CS3 gdzie i tak plugin NX 4.3.1 trzeba wgrać nie współpracują tak dobrze jak NX ..POZD

Domyślnie

800 postów i nie dostrzega działu oprogramowanie. Przenoszę.
    nawet C1 v 4 beta 2 czyta tylko z D3 (dziwne)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

zawsze można zrobić konwersje do DNG a te już C1 łyka bez problemu

a tak z ciekawości czy NX ma wtyczkę to PS CS2, bo nic mi sie nie wgrało, a poprzednik zawsze przy instalacji wgrywał takową ?
    Ostatnio edytowane przez Gawronnek ; 11-12-2007 o 00:54
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    zawsze można zrobić konwersje do DNG a te już C1 łyka bez problemu

a tak z ciekawości czy NX ma wtyczkę to PS CS2, bo nic mi sie nie wgrało, a poprzednik zawsze przy instalacji wgrywał takową ?
    W jaki sposób można wykonać wspomnianą konwersję do DNG ?

Domyślnie

ściągasz ze strony Adobe konwerter, jest to samodzielny program który to robi i to dosyć szybko
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Może do wersji finalnej dorzucą do C1 4 możliwość obrabiania z d300 - też mam nieużywany kod do wersji LE

Uprawnienia umieszczania postów