Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie 30 mm jasny standard?

Czy ktokolwiek miał do czynienia z sigmą 30 1/4 bo zdania są tak podzielone ze sam nie wiem czy warto a może 35 mm nikora... dla mnie jasny standard to podstawa mam contaxa z Zeissem światło 1/4 i obawiam się ze żaden obiektyw nie da takiego odwzorowania, ale wracając do tematu czy warto sigme posiadać, full manual mode jest ciekawy pomysłem, miałem w aparacie w sklepie i działało całkiem fajnie ale jak na standardowy obiektyw to drogo, ceny oscylują do 1300, a tu proszę 1700 za sigmę i to jeszcze nie nikor… pomocy

Domyślnie

Ja polecam Ci bardzo nikkora 35 2.0 jestm bardzo zadowolony z tego szkla, przede wszystkim plastyke obrazu ma bardzo przyjemna.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Tu masz porownanie do 35/2:
    http://www.pbase.com/miljenko/sigma30

Ja bralbym te Sigme, ale...uwaga na kompatybilnosc HSM i D200
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Nie wiem kto robil te zdjecia ale na nich widac tylko ostrosc, natomiast nic nie mozna powiedziec wlasnie o plastyce obrazu, a dla mnie to wazniejszy parametr bo nie czesto pracuje na calkiem otwartym szkle.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamling
    Nie wiem kto robil te zdjecia ale na nich widac tylko ostrosc, natomiast nic nie mozna powiedziec wlasnie o plastyce obrazu, a dla mnie to wazniejszy parametr bo nie czesto pracuje na calkiem otwartym szkle.
    Plastyka to ocena subiektywna. To ze Sigma jest ostrzejsza na 1.4 niz Nikkor na 2.0 to jednak jest spora przewaga.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Subiektywna, ale korzystając z okazji, chciałbym się spytać Gamlinga, która z posiadanych przez Ciebie stałek, 24, czy 35 ma w Twojej ocenie lepszą plastykę obrazu?

Domyślnie

Obie sa fajne, ale jednak wole 35.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie ktora 30

ja takze polecam 35 f2 moje ulubine szklo juz praktycznie tylko tego uzywam
    chetnie popatrzyl bym na efekty z 24 mm i 20mm nikora
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Mam sigme od kilku dni i coraz bardzie przekonuje sie do niej.Poprostu majac doczynienia z kitem,przesiadka na cos takiego to "cięzki okres przejściowy" .

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów