Jeszcze mam mały dylemat ponieważ w poprzednim aparacie nie miałem tej funkcji na wybieraku obrotowym ostatnia funkcja oznaczona literkami Mup tak właściwie do czego służyD300 oczywiście
Szukaj
Jeszcze mam mały dylemat ponieważ w poprzednim aparacie nie miałem tej funkcji na wybieraku obrotowym ostatnia funkcja oznaczona literkami Mup tak właściwie do czego służyD300 oczywiście
Mirror Lock-up - pierwsze nacisniecie spustu podnosi lustro, drugie wyzwala migawke. Dobre do nocnych itp![]()
dzięki popróbujęa na poprzednie pytanie tzn post wyżej znasz odpowiedz
![]()
Ja próbowałem , bez śledzenia 3D. 51 pól i biały prostokącik.Na sali ciemno , światła zespół przywiózł konkretne , także rozpatrywać problem należy pod kątem dyskoteki. Wszystko poszło dobrze , może dlatego , że to ja miałem pilota od świateł...
Jedynie czasem AF protestował. A śledzenia nie włączałem z obawy o baterię , nie miałem jeszcze zapasu... na szczęście wszystko skończyło się dobrze i przywiozłem 1600 klatek. Pozdrawiam.
1600 klatek?Po co ci tyle tego? Nie wystarczy 150-200 dobrych kadrów, żeby coś fajnego powybierać i sensowny album zrobć?
Jacek
Każdy inaczej kombinujePoza tym , ja tam nie siedzę na weselu , chcę się uczyć przez robienie fot.
![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Nie no , może lepiej napisać 10 tys bezsensownych postów OT na forum ?I drugiej baterii do tego nie trzeba kupować...
Wracając do tematu , zastanawiałem się , jak w tym samym momencie poradziłby sobie D3. Bo w D300 niby układ ten sam , ale nie działa już tak pewnie.
Ostatnio edytowane przez Silent Hunter ; 23-06-2008 o 08:32
No to jednego bezsensownego posta już masz, ale może pozostałe 9999 sobie odpuść. Wynika z tego posta, że D3 w ręku nie miałeś, ale doskonale wiesz, że AF w D300 nie działa tak pewnie jak ten w D3. Nie wnikając w meritum zagadnienia zadam pytanie. Jak to sprawdziłeś? Skąd to wiesz? Praktyka wskazuje, że wiekszość problemów z AF w tych puszkach ma źródło pod czupryną fotografa, choć czasem coś może w sprzęcie nawalić.
Jacek
Skontaktuj się z nami