...i troche niebiesko...![]()
W sumie mialem juz nic nie wrzucac w tym roku ale mi sie nudzi to macie...
Szukaj
...i troche niebiesko...![]()
W sumie mialem juz nic nie wrzucac w tym roku ale mi sie nudzi to macie...
Wrzucaj, wrzucaj, jest naprawdę po co zaglądać do Twoich wątków
Fotka przednia, tło osobiście wolę bardziej intensywnie kolorowe
A może w takich okolicznościach pokusić się o bw?
Ty się zajmujesz może hodowlą tych czapli ?. Zdjęcie na tak
![]()
Nieeee!
Proszę nic nie zmieniaj, ten kolor to mój ukochany zimny niebieski w połączeniu z ciepłą bielą. Świetne!
Maja
Pozdrawiam
Maja
Ruppel, ptaki i bw - jakos nie potrafie tego zrobic...ale dzieki za mile slowa, mam nadzieje ze w nastepnych odslonach tez bedzie po co zagladac do moich watkow
![]()
jjj, ostatnio bylo ze to zabawki, to raczej ich produkcja![]()
Maja, nic nie zmieniam... :P
Janusz, i ja tez popieram zdanie Majeczki
Standardowo wrzucilem na plgnioto - dostalem az 2 komentarze [slownie DWA]![]()
na tle nieba wyszło nad podziw dobrze, to znak, że dbasz o prawidłowe naświetlenie...
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Waldku, zauwazylem ze ostatnio strasznie duza uwage przywiazujesz do technicznych aspektow zdjecia... zaczynam sie martwic![]()
![]()
![]()
bo ja wiem? Widząc tak trudne tło i jasne upierzenie nie sposób zwrócić uwagi na walory techniczne zdjęcia. Tutaj wyszło bardzo dobrze, zresztą sam o tym wiesz, MacinieKiedy ma się do czynienia z ciemnym tłem (czyli 90% zdjęć) mniej absorbuje sprawa parametrów ekspozycji
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Panowie, zadam zielone pytanie, nie lać proszę
Czy żeby tak dobrze naświetlić ptaszka na tak trudnym tle, jak napisał Waldek... to jak mierzy się światło? Tzn. pomiar matrycowy pewnie by okłamał, pomiar punktowy światła? czy jak?
Jeżeli to nie tajemnica i macie do mnie jeszcze odrobinę cierpliwości, to proszę o radę odnośnie rzeczonego pomiaru światełka przy foceniu ptaszków...
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
Skontaktuj się z nami