Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Most inaczej

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Most inaczej

Wrzucam eksperyment,proszę o opinie i rady. Z plfoto dowiedziałem się już,że powinienem obciąć prawy-górny róg Ma ktoś jeszcze jakieś zastrzeżenia?
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

mnie się podoba i to bardzo ,natomiast róg można występlować

Domyślnie

Tak wiem.Powinienem stempelkiem szybko przejechać i nie byłoby śladu,ale jak edytowałem zdjęcie to nie zwróciłem na to uwagi
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Thumbs up

Bardzo mi się podoba kontrast i ostrość. Nie jestem pewien czy ukośne kadrowanie coś wnosi czy też zdjęcie podobałoby mi się również w konwencjonalnym ujęciu, ale w każdym razie ukos nie przeszkadza. Czy użyłeś jakiegoś filtru (polara)?.
    W każdym razie widać, że w chwili gdy połowa forum pragnie D300, druga D3, poczciwy D70 nadal robi świetne zdjęcia.
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Przy fotografowaniu nie użyłem żadnego filtru.Cały eksperyment polegał na zrobieniu delikatnego HDRa z NEFa,a następnie użyciu akcji Draganizer. A konwencjonalnym kadrze przeszkadza mi za dużo wolnej przestrzeni i widoczne okoliczne budynki. Dziękuję za odwiedziny...a D300 też bym nie pogardził
    plfoto||Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Festyk Zobacz posta
    Przy fotografowaniu nie użyłem żadnego filtru.Cały eksperyment polegał na zrobieniu delikatnego HDRa z NEFa,a następnie użyciu akcji Draganizer. A konwencjonalnym kadrze przeszkadza mi za dużo wolnej przestrzeni i widoczne okoliczne budynki. Dziękuję za odwiedziny...a D300 też bym nie pogardził
    Mozesz wyjasnic o co chodzi z akcja Draganizer.

Domyślnie

Gdyby to było moje zdjęcie i potrafiłabym, to występlowała bym ten róg i całość powiększyła, i trzasnęła na ścianę.
    Jest techniczne, stalowe etc., ale nie zimne, bo pokazane jest w dramatycznym świetle, które czyni je wręcz gorącym.
    Krzywy kadr...? jak najbardziej

Pozdrawiam
    Maja
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Ten nieszczęsny róg...mam nauczkę by bardziej zwracać uwagę na detale.Mam już 3 zdjęcia,które bym walnął na ścianę,ale z tym jest problem.Rodzinka nie pozwoli mi zrobić dziur w ścianie
    plfoto||Galeria

Domyślnie

a mi sie bardzo podoba gra świateł. Żółć, pomarańcz podkreślają konstrukcję stalową tego mostu, rozpalają ten most a światło na podporze ceglanej jakby spływało. Ten most jest w ciepłych barwach przechodząc w zimniejsze szarości i łączy się z zimnym niebem, chmurami. Lepiej ując tego nie można.
    D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl

Uprawnienia umieszczania postów