Wrzucam eksperyment,proszę o opinie i rady. Z plfoto dowiedziałem się już,że powinienem obciąć prawy-górny rógMa ktoś jeszcze jakieś zastrzeżenia?
Szukaj
mnie się podoba i to bardzo ,natomiast róg można występlować
Bardzo mi się podoba kontrast i ostrość. Nie jestem pewien czy ukośne kadrowanie coś wnosi czy też zdjęcie podobałoby mi się również w konwencjonalnym ujęciu, ale w każdym razie ukos nie przeszkadza. Czy użyłeś jakiegoś filtru (polara)?.
W każdym razie widać, że w chwili gdy połowa forum pragnie D300, druga D3, poczciwy D70 nadal robi świetne zdjęcia.
Pozdrawiam, Piotr
Przy fotografowaniu nie użyłem żadnego filtru.Cały eksperyment polegał na zrobieniu delikatnego HDRa z NEFa,a następnie użyciu akcji Draganizer. A konwencjonalnym kadrze przeszkadza mi za dużo wolnej przestrzeni i widoczne okoliczne budynki. Dziękuję za odwiedziny...a D300 też bym nie pogardził![]()
Gdyby to było moje zdjęcie i potrafiłabym, to występlowała bym ten róg i całość powiększyła, i trzasnęła na ścianę.
Jest techniczne, stalowe etc., ale nie zimne, bo pokazane jest w dramatycznym świetle, które czyni je wręcz gorącym.
Krzywy kadr...? jak najbardziej
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
a mi sie bardzo podoba gra świateł. Żółć, pomarańcz podkreślają konstrukcję stalową tego mostu, rozpalają ten most a światło na podporze ceglanej jakby spływało. Ten most jest w ciepłych barwach przechodząc w zimniejsze szarości i łączy się z zimnym niebem, chmurami. Lepiej ując tego nie można.
D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl
Skontaktuj się z nami