Wrzucam eksperyment,proszę o opinie i rady. Z plfoto dowiedziałem się już,że powinienem obciąć prawy-górny rógMa ktoś jeszcze jakieś zastrzeżenia?
Szukaj
mnie się podoba i to bardzo ,natomiast róg można występlować
Bardzo mi się podoba kontrast i ostrość. Nie jestem pewien czy ukośne kadrowanie coś wnosi czy też zdjęcie podobałoby mi się również w konwencjonalnym ujęciu, ale w każdym razie ukos nie przeszkadza. Czy użyłeś jakiegoś filtru (polara)?.
W każdym razie widać, że w chwili gdy połowa forum pragnie D300, druga D3, poczciwy D70 nadal robi świetne zdjęcia.
Pozdrawiam, Piotr
Przy fotografowaniu nie użyłem żadnego filtru.Cały eksperyment polegał na zrobieniu delikatnego HDRa z NEFa,a następnie użyciu akcji Draganizer. A konwencjonalnym kadrze przeszkadza mi za dużo wolnej przestrzeni i widoczne okoliczne budynki. Dziękuję za odwiedziny...a D300 też bym nie pogardził![]()
Gdyby to było moje zdjęcie i potrafiłabym, to występlowała bym ten róg i całość powiększyła, i trzasnęła na ścianę.
Jest techniczne, stalowe etc., ale nie zimne, bo pokazane jest w dramatycznym świetle, które czyni je wręcz gorącym.
Krzywy kadr...? jak najbardziej
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
światło fajne, zmiękcza temat![]()
pozdrowienia, Przemysław Wollenszleger
http://www.flickr.com/photos/volen/
Chłopaku daj spokój,gdybyś sam nie zwrócił mi uwagi na ten "róg" to nie wiem czy bym go zauważyła. Główny motyw jest tak mocny, że nie ma czasu na rozglądnie się po kadrze.
A jak masz problem z powieszeniem swoich praca na ścinę, to zrób powiększone odbitki, opraw je i czekaj... jak rodzina zobaczy i się spodoba, a taką mam nadzieję, to sama o to poprositylko niech leżą ciągle na wierzchu i kłują w oczy
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
Skontaktuj się z nami