Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Most inaczej

Domyślnie Most inaczej

Wrzucam eksperyment,proszę o opinie i rady. Z plfoto dowiedziałem się już,że powinienem obciąć prawy-górny róg Ma ktoś jeszcze jakieś zastrzeżenia?
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

mnie się podoba i to bardzo ,natomiast róg można występlować

Domyślnie

Tak wiem.Powinienem stempelkiem szybko przejechać i nie byłoby śladu,ale jak edytowałem zdjęcie to nie zwróciłem na to uwagi
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Thumbs up

Bardzo mi się podoba kontrast i ostrość. Nie jestem pewien czy ukośne kadrowanie coś wnosi czy też zdjęcie podobałoby mi się również w konwencjonalnym ujęciu, ale w każdym razie ukos nie przeszkadza. Czy użyłeś jakiegoś filtru (polara)?.
    W każdym razie widać, że w chwili gdy połowa forum pragnie D300, druga D3, poczciwy D70 nadal robi świetne zdjęcia.
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Przy fotografowaniu nie użyłem żadnego filtru.Cały eksperyment polegał na zrobieniu delikatnego HDRa z NEFa,a następnie użyciu akcji Draganizer. A konwencjonalnym kadrze przeszkadza mi za dużo wolnej przestrzeni i widoczne okoliczne budynki. Dziękuję za odwiedziny...a D300 też bym nie pogardził
    plfoto||Galeria

Domyślnie

Gdyby to było moje zdjęcie i potrafiłabym, to występlowała bym ten róg i całość powiększyła, i trzasnęła na ścianę.
    Jest techniczne, stalowe etc., ale nie zimne, bo pokazane jest w dramatycznym świetle, które czyni je wręcz gorącym.
    Krzywy kadr...? jak najbardziej

Pozdrawiam
    Maja
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Ten nieszczęsny róg...mam nauczkę by bardziej zwracać uwagę na detale.Mam już 3 zdjęcia,które bym walnął na ścianę,ale z tym jest problem.Rodzinka nie pozwoli mi zrobić dziur w ścianie
    plfoto||Galeria

Oszczędny w słowach Awatar volen
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

światło fajne, zmiękcza temat
    pozdrowienia, Przemysław Wollenszleger
    http://www.flickr.com/photos/volen/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Festyk Zobacz posta
    Ten nieszczęsny róg...mam nauczkę by bardziej zwracać uwagę na detale.Mam już 3 zdjęcia,które bym walnął na ścianę,ale z tym jest problem.Rodzinka nie pozwoli mi zrobić dziur w ścianie
    Chłopaku daj spokój, gdybyś sam nie zwrócił mi uwagi na ten "róg" to nie wiem czy bym go zauważyła. Główny motyw jest tak mocny, że nie ma czasu na rozglądnie się po kadrze.
    A jak masz problem z powieszeniem swoich praca na ścinę, to zrób powiększone odbitki, opraw je i czekaj... jak rodzina zobaczy i się spodoba, a taką mam nadzieję, to sama o to poprosi tylko niech leżą ciągle na wierzchu i kłują w oczy

Pozdrawiam
    Maja
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MajaS Zobacz posta
    Chłopaku daj spokój, gdybyś sam nie zwrócił mi uwagi na ten "róg" to nie wiem czy bym go zauważyła. Główny motyw jest tak mocny, że nie ma czasu na rozglądnie się po kadrze.
    A jak masz problem z powieszeniem swoich praca na ścinę, to zrób powiększone odbitki, opraw je i czekaj... jak rodzina zobaczy i się spodoba, a taką mam nadzieję, to sama o to poprosi tylko niech leżą ciągle na wierzchu i kłują w oczy

Pozdrawiam
    Maja
    Maja świetnie podsumowała

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów