Close

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 174

Domyślnie

I okazalo sie ze ja tez mam
    ISO 400 +.7EV i sa paski. Cale szczescie prawie niewidoczne przy 100%.

A numer seryjny: 3002XXX
    Tomek
    ---------

Domyślnie

tak, i teraz musimy robic wieeeele krzyku o banding.
    Ja jakos na odbitkach (20x30) nie zauwazylem tego efektu, chociaz jest widoczny na monitorku aparatu, a numer ma z pierwszego kila plus pare. A jak nie widac to sie nie przejmuje.
    Dajcie czas chlopakom z Nikona by pozmieniali co trzeba w sofcie i juz.
    Pewnie w firmwarze 1.001 ten niewatpliwie artystyczny efekt bedzie usuniety. W D200s bedzie natomiast jeszcze jeden przelacznik za i wylaczajacy "efekty graficzne widoczne na wyswietlaczu aparatu przy skali 250%"
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    ale imo za taka kase to obciach takie cos dawac
    Obciach za kazda kase, taka prawda. Niestety ciagly pospiech we wprowadzaniu nowych korpusow (no moze z Nikonem to nie tak ) prowadzi wlasnie do takich efektow. Nie chce mi sie wierzyc ze inzynierowie nie potrafia sobie z tym pomoc skoro na forum leza gotowe recepty na wyeliminowanie zjawiska
    a trza było testy czytać a nie opierniczać że linki do jakichś amerykańskich stron dla fotografów weekendowych, pozdrawiam z niemałą satysfakcją
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

pozdrawiam z niemałą satysfakcją
    Satysfakcja z czego bo nie rozumiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    pozdrawiam z niemałą satysfakcją
    Satysfakcja z czego bo nie rozumiem?
    ''

hahahahahahahhahaha jeszcze sie smieje normalnie, z tej wiadomsoci ktora mi powerfactor x wyslal o tresci "haha widzisz mialem racje, d200 jest do dupy" hahahahahaahahah ahahahahah nie no rozwaliles mnie bardziej niz teskty o czaku norisie i krystynie z gazowni hahahahaha beeeka stary get a life!

[ Dodano: Pią Sty 27, 2006 10:02 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    Niestety, to sie produkuje nadal i to....gorzej. Moje body ma numer dość niski
    400 60xx Wczoraj gdzies w Polsce wszedłam do sklep i akurat kurier dostarczył
    nowe d200-tki. Poprosiłem na próbe... numerek 402 xxxx i otóz to
    Poruszone, na biegu z reki ale... i to nie jakies tam 300-400% - tylko 100% !!!.
    ISO400.

Obrazek

Obrazek

Jak to sprawa sprzetowa - to w skali swiatowej - Nikon jest ugotowany, jak nie -
    to na bank bedzie upgrade softu.
    to co widac a dole powtorzyl moj brat na Nikonie d2x.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Hej jaki macie nr firmware?
    Bo ja mam z "serii" 4 i 25xxx
    i A-1.01 wy też?
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin
    i A-1.01 wy też?
    tez, wszyscy tak maja
    ktos w kanadzie chyba napisał ze dal aparat do serwisu i odebrał z softem
    A-1.02 B-2.0 ale zamilkł bo ludzie dostali szału, ze kupili poźniej z nizszym

Odnosze wrazenie,ze mogłbym sie doktoryzowac z bandingu - jak napisałem wczesniej
    duzo trudu zadałem sobie aby wyczaic gdzie i jak - ale moge zawsze natomiast
    trzy dni obfotografowałem śnieg w pełnym słońcu, dachy, cienie i co mogłem i w pewnych
    niewielkich obszarach obrazu, przy 300% zaczyna byc widoczny pionowy vertikalowy układ
    ściezek pikseli, jednak nie ma mowy aby to było widoczne na zdjeciu - jednak podobne
    nocne sytuacje i pliki z D100 czy D70s - wygląda to zupełnie inaczej . Generalnie to
    np. chciałbym zrobic pokaz ogni sztucznych i zobaczyc efekty - bo moze sie okazac iz są ciekawe...
    Reasumujac - nie przeszkadza, ale być nie może - to musi zostać usuniete w jakiś sposób.

Domyślnie

krzysztof jot,
    No ja jak dziki osioł przez ostatnią godzinę, kontrasty takie że mózg staje. Rosa na oknie odbijająca światło pobliskiej latarni. Monitor w ciemnym pokoju kontrast taki że większego już po prostu się nie da... jest otchłań i blask Lcd i odpukać zero. Ale ja tam powiększeń razy 300 nie robię. Z czystej ludzkiej ciekawości chciałem sprawdzić o czym tyle się mieli jęzorem(o sorry paluchami w klawiaturę).

A tam walić... "problem" Z czasem się okaże co tam nikon wyduma
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Ja się jeszcze z tym nie spotkałem, ale chyba poradzą sobie z problemem programowo. Po użyciu jednej prostej funkcji usuwania plamek o module 4x2 pikseli, na zdjęciu ze sklepu zrobionym przez krzysztofa jot, bandingu prawie nie widać:

fotka

Można by to jeszcze nieco wyostrzyć. To tak na szybko, ale jeśli algorytm zostanie dopracowany to chyba wszystko będzie w porządku.
    Jacek

Domyślnie

hehe...
    Panowie... to podobno posiadacze sprzetu "tej firmy, ktorej imienia sie nie wymawia" sa onanistami i robia tabuny zdjec testowych szukajac dziury w calym?

a tak serio - w rzeczywistych zdjeciach jest to w ogole zauwazalne? czy ktos zrobil np. zdjecie ze wschodzacym sloncem w kadrze? bo jesli w takich warunkach sie banding nie pojawi, to chyba nie ma o co robic halasu...

i nie mam tu na mysli powiekszenia 1:1 na ekranie, bo, z calym szacunkiem, ale ogladanie tak zdjec zakrawa mi na kompletna glupote. jak to wyglada na ekranowej wgladowce, albo na duzej odbitce czy tez druku 60x90?

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów