Close

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 174

Domyślnie

ale imo za taka kase to obciach takie cos dawac
    Obciach za kazda kase, taka prawda. Niestety ciagly pospiech we wprowadzaniu nowych korpusow (no moze z Nikonem to nie tak ) prowadzi wlasnie do takich efektow. Nie chce mi sie wierzyc ze inzynierowie nie potrafia sobie z tym pomoc skoro na forum leza gotowe recepty na wyeliminowanie zjawiska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    ale imo za taka kase to obciach takie cos dawac
    Obciach za kazda kase, taka prawda. Niestety ciagly pospiech we wprowadzaniu nowych korpusow (no moze z Nikonem to nie tak ) prowadzi wlasnie do takich efektow. Nie chce mi sie wierzyc ze inzynierowie nie potrafia sobie z tym pomoc skoro na forum leza gotowe recepty na wyeliminowanie zjawiska
    Obciach obciachem, ale za to jaka niesamowita plastyka...zwlaszcza po rogach :P
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Niestety, to sie produkuje nadal i to....gorzej. Moje body ma numer dość niski
    400 60xx Wczoraj gdzies w Polsce wszedłam do sklep i akurat kurier dostarczył
    nowe d200-tki. Poprosiłem na próbe... numerek 402 xxxx i otóz to
    Poruszone, na biegu z reki ale... i to nie jakies tam 300-400% - tylko 100% !!!.
    ISO400.

Jak to sprawa sprzetowa - to w skali swiatowej - Nikon jest ugotowany, jak nie -
    to na bank bedzie upgrade softu.

Domyślnie

Ale twoje jest koszmarnie poruszone, a to drugie tylko poruszone.
    Co nie zmienia faktu że jest beeee.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

jest koszmarnie poruszone, a to drugie tylko poruszone
    ale "sztruksowe smugi" <nad - pod/gora-dół > swiatłami są bez wzgledu na poruszenie...

Domyślnie

czyli im nowsze tym gorsze, mialem nadzieje ze bedzie odwrotnie. na szczescie w sumie lubie moje d70 i zanim moj snobizm wezmie gore nad rozsadkiem d200 juz powinny byc poprawione (mam nadzieje).
    Andrzej

Domyślnie

Nie chce zapeszac ale chyba problem dotyczy mojego korpusu w mniejszym stopniu. Robie proby z ustawieniami o ktorych piszecie i zaczynam go dostrzegac w powiekszeniu minimum 250% i to sladowo. Nie wiem czy sie cieszyc czy zacznie wychodzic pozniej

Domyślnie

na szczescie w sumie lubie moje d70 i zanim moj snobizm wezmie gore nad rozsadkiem d200 juz powinny byc poprawione (mam nadzieje).

Heh też tak sobie pomyślałem.

Tomx
    deczysta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Niestety ciagly pospiech we wprowadzaniu nowych korpusow (no moze z Nikonem to nie tak ) prowadzi wlasnie do takich efektow.
    Nieeee jeeest? To może małe porównanko?
    Era filmu:
    Nikon F - '59
    Nikon F2 - '71
    Nikon F3 - '80
    Nikon F4 - '88
    Nikon F5 - '96
    Nikon F6 - '04/05
    Era cyfry:
    D1 - '99
    D1h/D1x - '01
    D2h - '03
    D2x - '04
    Wogóle nie widać pośpiechu, nie?

Domyślnie

i zaczynam go dostrzegac w powiekszeniu minimum 250% i to sladowo
    wiesz, jak ci elektronika "zatrzymała" samochód przy 210 na autostradzie - to juz
    generalnie myslisz o tym bez wzgledu czy to było raz w ubiegłym roku czy co trzy miesiace.
    Nie kwestia ile i jak - kwestia że jest i występuje. U mnie widac na 300-400% i to sporadycznie,
    mimo ze od trzech dni bardzo sie starałem , ale mam trzy specjalnie wyszukane tematy gdzie
    na 100% wali połowa kadru w paski . To za "wielki temat" aby przeszedł bez echa - cos z tym musza zrobic.

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów