Close

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 174

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cynio
    KIEVEM Nie mam Canona
    Czyli mam rozumieć, że swe autorytatywne opinie nt. fotografii bądź co bądź cyfrowej wynikają z doświadczeń zdobytych w czasie fotografowania Kievem wyposażonym w przystawkę cyfrową pod Hassla?

Domyślnie

Nie... używam róznych korpusów lecz nei swoich, mam możliwośc pożyczania. Poza tym trochę czytam jednak jestem zwolennikiem fotografii analogowej. Wypowiadam sie o samych problemach i podejściu do nich.

KIEV to dobry sprzęt do fotografii kreatywnej, nigdzi esię nei spieszysz, masz 12 klatek i chcesz max z nich wycisnąć. Żadna cyfra tego nie da.

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=15986

panowie - problem Bandignu jakos nie zostal zauwazony przez wiekszosc prawie 3 miesiace temu...
    te dywagacje na prawde do niczego nie prowadza, poza domyslami ...

moze pojdzcie robic zdjecia? Wink
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cynio
    Śledząc wątki o nim można sie nauczyć wielu słów, np. (...) banding...
    Banding w Canon 5D:

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page25.asp

(na koncu strony)

Jak widac problem ten dotyczy takze boskiej matrycy formatu FF, dawniej zwanego zwyczajnie maloobrazkowym...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

pn, 5D ma przynajmniej mozliwosc pozbycia sie bandingu poprzez wylaczenie AI Servo
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolas
    pn, 5D ma przynajmniej mozliwosc pozbycia sie bandingu poprzez wylaczenie AI Servo
    Hmm, ale banding w takiej boskiej puszce za tak naprawde duze pieniadze?!?!?

W ogole nie powinno tego byc.

Ale tak w ogole, to D200 wstrzeliwuje sie raczej w polke z 20D, ktora to puszka ma tez czeste problemy z bandingiem, wystarczy uzyc funkcji "Szukaj" na forach uzytkownikow Canona...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn
    Cytat Zamieszczone przez Lolas
    Hmm, ale banding w takiej boskiej puszce za tak naprawde duze pieniadze?!?!?

W ogole nie powinno tego byc.

Ale tak w ogole, to D200 wstrzeliwuje sie raczej w polke z 20D, ktora to puszka ma tez czeste problemy z bandingiem, wystarczy uzyc funkcji "Szukaj" na forach uzytkownikow Canona...
    Cenowo D200 ma prawie tak samo daleko do 20D jak blisko do 5D
    5D nie jest boska puszka, tylko puszka wlasciwie blizniacza 20D, tylko wyposazona w nieco inna matryce i to robi cene.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    Cenowo D200 ma prawie tak samo daleko do 20D jak blisko do 5D.
    Nikon D200 -> 1625 euro

Canon 20D -> 1105 euro

Canon 5D -> 2545 euro

D200 - 20D = 520 euro

5D - D200 = 920 euro

920 - 520 = 400 euro

No, spore to prawie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie 5d banding

ok juz mi lepiej jak zobaczylem tego z 5d ale imo za taka kase to obciach takie cos dawac
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Ja tam u siebie bandingi nie zauwazyłe... Ale może to dlatego że aku nie miałem i nie mogłem focić ?
    Nie ma co robić tragedii. Jeśli zjawisko występuje zbyt często, to troszkę trzeba odczekać i udac się do serwisu celem wyeliminowania tej wady. Jeśli sporadycznie to olać temat i basta.
    Piszę żeby troszkę odczekać bo znając życie, serwisy musza się do tego przygotować. I nie jest to problem serwisu Nikona tylko wszystkich serwisów wielkich firm. Reakcja następuje ze zwłoką wprost proporcjonalną do wielkości firmy i odwrotnie proporcjonalną do częstotliwości występowanie problemu.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów