Czyli mam rozumieć, że swe autorytatywne opinie nt. fotografii bądź co bądź cyfrowej wynikają z doświadczeń zdobytych w czasie fotografowania Kievem wyposażonym w przystawkę cyfrową pod Hassla?Zamieszczone przez Cynio
Szukaj
Czyli mam rozumieć, że swe autorytatywne opinie nt. fotografii bądź co bądź cyfrowej wynikają z doświadczeń zdobytych w czasie fotografowania Kievem wyposażonym w przystawkę cyfrową pod Hassla?Zamieszczone przez Cynio
Nie... używam róznych korpusów lecz nei swoich, mam możliwośc pożyczania. Poza tym trochę czytam jednak jestem zwolennikiem fotografii analogowej. Wypowiadam sie o samych problemach i podejściu do nich.
KIEV to dobry sprzęt do fotografii kreatywnej, nigdzi esię nei spieszysz, masz 12 klatek i chcesz max z nich wycisnąć. Żadna cyfra tego nie da.
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=15986
panowie - problem Bandignu jakos nie zostal zauwazony przez wiekszosc prawie 3 miesiace temu...
te dywagacje na prawde do niczego nie prowadza, poza domyslami ...
moze pojdzcie robic zdjecia? Wink
Banding w Canon 5D:Zamieszczone przez Cynio
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page25.asp
(na koncu strony)
Jak widac problem ten dotyczy takze boskiej matrycy formatu FF, dawniej zwanego zwyczajnie maloobrazkowym...
Nikon F-501, Canon 30D
pn, 5D ma przynajmniej mozliwosc pozbycia sie bandingu poprzez wylaczenie AI Servo
Pozdrawiam, Lolas
Hmm, ale banding w takiej boskiej puszce za tak naprawde duze pieniadze?!?!?Zamieszczone przez Lolas
W ogole nie powinno tego byc.
Ale tak w ogole, to D200 wstrzeliwuje sie raczej w polke z 20D, ktora to puszka ma tez czeste problemy z bandingiem, wystarczy uzyc funkcji "Szukaj" na forach uzytkownikow Canona...
Nikon F-501, Canon 30D
Cenowo D200 ma prawie tak samo daleko do 20D jak blisko do 5DZamieszczone przez pn
5D nie jest boska puszka, tylko puszka wlasciwie blizniacza 20D, tylko wyposazona w nieco inna matryce i to robi cene.
D3-sta|16-85VR|105VR
Nikon D200 -> 1625 euroZamieszczone przez arra
Canon 20D -> 1105 euro
Canon 5D -> 2545 euro
D200 - 20D = 520 euro
5D - D200 = 920 euro
920 - 520 = 400 euro
No, spore to prawie.![]()
Nikon F-501, Canon 30D
ok juz mi lepiejjak zobaczylem tego z 5d ale imo za taka kase to obciach takie cos dawac
![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Ja tam u siebie bandingi nie zauwazyłe... Ale może to dlatego że aku nie miałem i nie mogłem focić ?![]()
Nie ma co robić tragedii. Jeśli zjawisko występuje zbyt często, to troszkę trzeba odczekać i udac się do serwisu celem wyeliminowania tej wady. Jeśli sporadycznie to olać temat i basta.
Piszę żeby troszkę odczekać bo znając życie, serwisy musza się do tego przygotować. I nie jest to problem serwisu Nikona tylko wszystkich serwisów wielkich firm. Reakcja następuje ze zwłoką wprost proporcjonalną do wielkości firmy i odwrotnie proporcjonalną do częstotliwości występowanie problemu.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Skontaktuj się z nami