Cytat Zamieszczone przez slasz
No cóż, nikt nie kwestionuje tego, że slajd jest jeszcze lepszy od cyfry. Lepszy ale pod warunkiem, że wykorzystuje się go do oglądania na ekranie, bo po zeskanowaniu i odbiciu traci dużo swego "dobra". Ze slajdem do troszkę jest tak jak z samochodem, który wyciągnie 400km/h. Co z tego, że wyciągnie jak nie można nigdzie tym czymś pojeździć. Jeżeli używamy slajdu głównie do oglądania go na "ścianie" to ok., ale nam wszystkim chyba chodzi o "wychodzenie" ze swoimi pracami, a nie chowanie ich dla grona przyjaciół.
Pzdrawiam szanowne grono!
Nie wiem o co chodzi nam wszystkim, ale tak się składa, że na przykład ja, po prostu robię sobie slajdy i tyle. Nie skanuję ich, nie robię odbitek itp, bo po co? Puszczam je z rzutnika na ekran i już. Dlatego dla mnie porównywanie slajdu zeskanowanego ze zdjęciem z cyfrówki nie ma sensu. Jeżeli już, to porównanie obrazu ze slaju puszczonego diapolem (a może jednak lepiej nie - diapol to taki sobie rzutnik - weźmy jakiegoś np. Leitz Pradovit z Colorplanem) do zdjęcia cyfrowego rzucanego na ten sam ekran rzutnikiem cyfrowym.

Ale cały czas nie wiem jaką maks. rozdzielczość oferuje rzutnik cyfrowy.