niee no wiem:)) robiłem zenitem na sławetnym orwo, a później prakticą...Zamieszczone przez szymony
teraz będę cykał ricohem, a jak kupię D to również F:))
Szukaj
niee no wiem:)) robiłem zenitem na sławetnym orwo, a później prakticą...Zamieszczone przez szymony
teraz będę cykał ricohem, a jak kupię D to również F:))
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Zasadniczo, to... masz rację, ale... Jeśli kupisz F5 lub zabytkowego F90x, to temat wymiany analogowych SLR'ów... masz już zamknięty. Do końca życia...Zamieszczone przez ALF
No i można nimi robić slajdy!![]()
Serdecznie pozdrawiam,
Ayot
w pelni sie zgadzam co do jakosci slajdow .. poza tym ze reala nie jest slajdem za to imho najlepszym isniejacym na rynku negatywemZamieszczone przez gmoszkow
moja szybka opinia nt slajdow:
do fotografii ludzi, zwlaszcza slubow - fuji astia (imho super oddaje kolory skory) ewentualnie provia 100f
do fotografii przyrody - velvia , provia, kodak ektachrome
do fotografii studyjnej i produktow stanowczo agfa rsx II - niestety w poznaniu cizeko dostac ten dia w formacie 120a szkoda bo rezultaty z niego sa imho fenomenalne.
pozwolę się z tobą nie zgodzić...owszem do portretów, ale nie do krajobrazu...tu zdecydowanie króluje agfa ultraZamieszczone przez sailor
a co do agfy, to popytaj w fotojokerze - u nas jeszcze niedawno mieli (teraz nie wiem bo dawno nie byłem)
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Ze slajdów mam sentyment do... przeterminowanej Sensiimiałem chyba szczęście, bo kolory wyszły piękne, nie przekłamane. A słyszałem, że jest to bardzo "loteryjny" materiał - raz jakość profesjonalnych slajdów Fuji, a innym razem kicha totalna. Mnie się jak do tej pory udawało.
Czy to prawda, że Sensia jest robiona ze skrawków (by nie rzec: odpadów) po profesjonalnych slajdach Fuji? Tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy.
nie wiem czy to prawda, ale ja już sięparę razy przejechałem na filmach fuji:((
coz .. widocznie sie nie znamZamieszczone przez ALF
zreszta o gustach sie nie dyskutuje dla mnie reala pozostanie mistrzostwem swiata w negatywach (zaraz potem NPC NPH i NPS rowniez fuji, potem dluuuuga przerwa) moze dlatego ze nie foce krajobrazow, a moze dlatego ze kupowalem reale ponizej 20pln za rolke :P. z agfy cenie sobie jak juz napisalem dia RSX II i to do tego stopnia ze jak tylko moge to nie robie na niczym innym. niestety 120 rsx-a jest w poznaniu nie o dostania ostatnimi czasy. podobno problemy z dystrybucja
![]()
Może jakieś szczegóły??Zamieszczone przez ALF
pozdrawiam Krzysiaczek
zużyłem 3 filmy agfa ultra 100, agfa optima 400 i fuji superia 400...zgadnij na którym wyszło największe ziarno, na którym wyszły największe szumy...
cykałem imprezę na dużej sali GOK-u - brak okien, światło podobne do dyskotekowego (wielokolorowe), świetlówki...ogólnie ciemno...cykałen na optima 400, superia 100, superia 400, konica centuria 100...
ranking - optima, centuria, superia 100, a superia 400 dno...
cykałem zamek we wleniu...pochmurno i słońce na przemian...filmy ultra 100, optima 400, superia 100...i w takiej kolejności byłby ranking...superia - zdjęcia bez wyrazu, jakieś takie płaskie...ultra bomba....
cykłaem zdjęcia nocne (park, kościół, okolice)...oświetlenie sodowe + halogeny + rtęciówki...filmy ultra 100, fuji press 400, superia 800...ultra bomba...800 - taka sobie, press - tragedia...
ostatnio testowałem press 400 i kodak royal 400 - zdecydowany plus dla kodaka...miękkie, lekko pastelowe kolorki ostro zarysowane kształty, częściowo zlikwidowana "mgiełka" na drugim planie...press - drugi plan wręcz niebieski, zieleń nienaturalna, poza tym może być...
powalczę jeszcze z pressem przy imprezach na dworze, ale resztę negatywów fuji sobie daruję...zobaczymy jak wyjdzie ze slajdami...
generalnie nie podobają mi się efekty zdjęciowe na fuji w trudnych warunkach świetlnych oraz w krajobrazach...choć uczciwie przyznam, że ostatnio oglądałem ładne zdjątka na reali...ale też przy dobrym świetle...
a może te negatywy mnie nie lubią?:)))
Skontaktuj się z nami