Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    nie popadaj w skrajność 1ds Mk3 jest 2 poziomy wyżej
    Ty też nie popadaj w skrajność. To po prostu inny target jest Dźwiganie lędźwi zbyt wysoko grozi uszkodzeniem kręgosłupa. Widzę to nawet jakos Canoniarz. Zluzuj

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    ...i ma drugie tyle szumów na wysokich ISO
    Na ISO3200 jest jeszcze nieźle. Pamiętaj, że tam jest pikseli od metra i downsampling dużo redukuje. To nie jest aparat przeznaczony do focenia bez lampy w zamkniętej piwnicy bez okna Jest gorzej niż w D3, ale w pełni używalnie (ISO3200). Powyżej jest sporo gorzej. Poniżej wyraźnie lepiej - zajebiaszcza rozdzielczość i ostrość - masakryczna ilość szczegółów. Tak mówią testy, bo zapewne nikt z nas tej drogiej rakiety z rękach nie miał
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Ty też nie popadaj w skrajność. To po prostu inny target jest Dźwiganie lędźwi zbyt wysoko grozi uszkodzeniem kręgosłupa. Widzę to nawet jakos Canoniarz. Zluzuj
    dziękuję.
    Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Na ISO3200 jest jeszcze nieźle. Pamiętaj, że tam jest pikseli od metra i downsampling dużo redukuje. To nie jest aparat przeznaczony do focenia bez lampy w zamkniętej piwnicy bez okna
    ...
    zajebiaszcza rozdzielczość i ostrość - masakryczna ilość szczegółów.
    ...
    Tak mówią testy, bo zapewne nikt z nas tej drogiej rakiety z rękach nie miał
    zgadza się.
    ..
    snowboarder spodziewał się tych szczegółów jeszcze więcej, ale przesadza, jest dobrze.
    ..
    już we wrześniu rękach miałem obie nowe jedynki naraz, nawet mi ktoś zrobił z nimi zdjęcie, w jednej 1Ds mk3, w drugiej 1D mk3. Robiłem nimi zdjęcia, linkowałem pliki i tutaj i na CB
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A faktycznie. Przypominam sobie dyskuję ze snowboarderem. To jest zupełnie nie mój zasięg więc zaglądam w takie wątki sporadycznie.

Dobrze, że jest jakiś praktyk i może ostudzić zapędy bojowników A wracając do sampli z D3 - jest bardzo dobrze. Kawał maszyny kurteczka
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    ...i ma drugie tyle szumów na wysokich ISO
    tylko większość używa takich iso (+1600) 2 razy do roku.
    Ostatnio edytowane przez adam_k ; 30-12-2007 o 13:38

Domyślnie

Racja. Trudno używać, jeśli używać się nie da. Ale jak już jest używalne, to można używać znacznie częściej.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Racja. Trudno używać, jeśli używać się nie da. Ale jak już jest używalne, to można używać znacznie częściej.
    Trudno się nie zgodzić Kiedyś niektórzy Nikoniarze używali argumentu, że ISO800, czy ISO1600 jest w zasadzie niepotrzebne. Teraz sytuacja się zmieniła i proszę - Canoniarze z tym samym tekstem

Ja mam starego 20D i ISO1600 jest używane bardzo często. ISO3200 staram się nie, ale bywa. Dla amatora jest to ok jakość, ale gdybym mógł mieć takie 3200 jak z D3, to czemu nie?
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

spytaj ludzi którzy fotografują np. żużlowe GP albo inne imprezy dziejące się o zmroku, na jakim ISO robią fotki - nawet z jasnym szkłem (2. ISO poniżej 1200 jest "na styk"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikomisiaki Zobacz posta
    Kolega żartuje albo SOKI w centralnym ośrodku jarzenia coś mało Jestem przekonany, że to jednak żart.
    Soki wczoraj się napił
    Soki marzy o D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    i mały 21Mpix eksperyment..........

http://212.51.209.43/~fatman/D3/_DSC1561-ex.jpg

No przyznam że jeszcze niczyjej żonie sie tak dokładnie nie przyjrzałem

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów