Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Domyślnie

Skoro nikt mnie ostatnio nie skrytykował konstruktywnie to sam Was zapytam.
    Jeśli chodzi o mój styl to wyznaję zasadę że zdjęcia muszą być eleganckie, ponieważ elegancja się nie starzeje.Wydziwianie z modelkami dobre jest na "teraz" ale za 3-4 lata takie foty będą trącić kiczem. Dlatego tego nie robie i nie będę robić.Ale do konkretów:
    1.uważam że foty mają chyba za bardzo wyblakłe kolory. Co sądzicie?
    Kiedy je robiliśmy żona doświetlała cienie duuuuużą blendą i ona była tak biała że jakby kładła swoją biel na innych kolorach.Jak ja oddaliliśmy to znowu pojawiły się cienie. Co o tym sądzicie?
    2.nie wydaje się Wam że tło jednak za bardzo odjechane-rozmyte? coś bokeh tej sigmy 70-200 mi nie leży, ale to penie dlatego że się przyzwyczaiłem.Co sądzicie?
    Adam
    Nie ważny jest sprzęt, ważne są umiejętności....

Domyślnie

Kolory są super.
    Rozmycia wcale nie za duże [może poza tym wcinającym się gzysem o którym Jchyra wspominał].

Jedno pytanie - po co taki blur na twarzy? Dam sobię obiektywy potłuc jak ta dziewczyna ma brzydką cerę
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Waterford / Ireland

Domyślnie

Witam, zdjęcia mi się podobają 1,2 i 4 ze zdecydowaniem na 2. Uważam jednak że powinieneś z tą modelką jeszcze popracować bo ma coś w sobie i można to z niej wykrzesać.
    Pozdrawiam

Domyślnie

modelka wręcz zjawiskowa
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Faktycznie zdjęcia bardzo fajne. Przyjemnie je się ogląda. Modelka bardzo piękna , bardzo ładnie jej w czerni.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Okolice Wrocławia

Wink

Dla mnie najlepsza 2 , jeszcze lepsza byłaby 4 gdyby nie ten gzyms. Zdjęcia i modelka z górnej półki
    FX i parę klamotów

Domyślnie

Powiem Wam tak.Jak robiłem nr.4 to pamiętam że gzyms brałem w kadr świadomie aby zwiększyć poczucie przestrzeni (pierwszy, drugi trzeci plan) i aby dodać lekkości zdjęciu, które miało być tzw.powietrzne-lekkie. Jak zwróciliście mi i uwagę i się zastanowiłem to chyba macie rację bo efekt przestrzenności nie do końca dał się osiągnąć.Muszę to poprawić przy następnych sesjach, a mocno wierzę że uda mi się jeszcze namówić Anię na pozowanie dla mnie, w końcu byłem jej fotografem ślubnym.
    Nie ważny jest sprzęt, ważne są umiejętności....

Domyślnie

modelka prześliczna , foty ok

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Bardzo dobre zdjecia pieknej kobiety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galileo1967 Zobacz posta
    Skoro nikt mnie ostatnio nie skrytykował konstruktywnie to sam Was zapytam.
    Jeśli chodzi o mój styl to wyznaję zasadę że zdjęcia muszą być eleganckie, ponieważ elegancja się nie starzeje.Wydziwianie z modelkami dobre jest na "teraz" ale za 3-4 lata takie foty będą trącić kiczem. Dlatego tego nie robie i nie będę robić.Ale do konkretów:
    1.uważam że foty mają chyba za bardzo wyblakłe kolory. Co sądzicie?
    Kiedy je robiliśmy żona doświetlała cienie duuuuużą blendą i ona była tak biała że jakby kładła swoją biel na innych kolorach.Jak ja oddaliliśmy to znowu pojawiły się cienie. Co o tym sądzicie?
    2.nie wydaje się Wam że tło jednak za bardzo odjechane-rozmyte? coś bokeh tej sigmy 70-200 mi nie leży, ale to penie dlatego że się przyzwyczaiłem.Co sądzicie?
    Adam

Hehe to ja dodam krytykę lepsze tło, troszkę pstrokato z tyłu, odwraca ciutke uwagę ( ale nie za bardzo ).

A fotki podobają się, piękne GO, ładna ostrość i dobra obróbka. Gratuluje.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów