Szukaj
jak oglądam takie fotki to żałuję, że nie mam córki... śliczna
tylko oczka na dwójce ma jakieś takie .... przesadnie idealne
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
no coż Weronika z oczu słynie,ona takie własnie ma http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=38178![]()
Hej,
Pozwolisz, że trochę pojadę - ale nie złośliwie - po prostu napiszę, co ja zrobiłbym inaczej. Zacząć należy od tego, że masz prześliczną modelkę i jej nie powinieneś zmieniaćW zakresie zdjęć skupię się na dwójce (bo ona jest moim zdaniem najlepsza), choć uwagi dotyczą wszystkich kadrów. Są one głównie techniczne:
- szumy ! widzę ISO1250 - szczególnie nieładnie wychodzi tło, które powinno być gładkie - może chociaż rozblurować?,
- cień od lampy - to duża zmora, ale niestety jest on i tutaj, no i mi on się nie podoba,
- szkoda, że drugi plan to ręka i kolano - lepiej byłoby, gdyby zdjęcie było mniej przypadkowe (wiem, że to trudne, ale byłoby lepiej) - tak samo koszulka po lewej stronie też trochę odciąga uwagę),
- tło trochę nieciekawe (i krzywe !).
A na duży plus jest dobre naświetlenie, ładne nasycenie (nawet trochę za badzo, tak mi się wydaje) i dobra kolorystyka (choć osobiście leciutko zdjąłbym żółtego). A i kadrowanie mi się podoba. Tak jak pisałem - dwójka najlepsza - na pozostałych przeszkadza brak kontaktu wzrokowego.
Pozdrawiam jak zwykle serdecznie![]()
napisał Zbigniew
ha ! byłem bardzo ciekaw kto to pierwszy zauważy,to jest główny powód obecnosci tych fotek w tym dziale ,gdyby nie to nieszczęsne wysokie iso fotki zapewne byłyby technicznie na tyle dobre że umiesciłbym je w dziale portret,szumy ! widzę ISO1250 - szczególnie nieładnie wychodzi tło, które powinno być gładkie,
iso wzięło się z niedopatrzenia ,ponieważ podczas pobytu w Sztokholmie w ostatnim dniu robiłem parę fotek wieczorem i zapomniałem (zdarza się) wyzerowć do setki jak to zawsze czynię ,po powrocie ten fakt umnknął mi i dalej już się potoczyło a że moim zdaniem fotki (mimo tej przypadłosci ) wyszły i tak dobrze, postanowiłem je pokazać
albumowo
dołożę więc "normalną Weronikę" gratuluję spostrzegawczosci Zbyszku i pozdrawiam
ps.natomiast jeżeli chodzi o fotki Weroniki te ze spuszczonym wzrokiem uważam że posiadają nieodparty urok i z rozmysłem je tutaj zamiesciłem-jednakże to dobrze że są rozbieżne spojrzenia na tę samą fotografię
4
Ekstra - co tu dużo pisać - ekstra![]()
A z tym ISO - raz też tak miałem, że wieczorem testowałem sobie na ISO1600, a na drugi dzień robiłem zdjęcia do wywiadu - na szczęście było w miarę oświetlenie - zauważyłem przestawioną czułość dopiero w połowie drogi z Łodzi do Warszawy. A później poszło zdjęcie do druku i żadnych tam szumów nikt nie widział![]()
![]()
Zbyniu jedyneczkę i trojkę wyprostowałem(chodziło o tło) ,dwojki nie ruszam aby odwiedzający ten wątek byli zorientowani o czym pisałeś
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę modelki! A jak porównuję z avatarem, to wykapany dziadek!
Przesuper! To nie o to przecież chodzi aby zdjęcia wygrywały jakieś konkursy sztuki, ale o to aby powodowały uśmiech. I powodują!
Jak to jest jak się ma wnuki? Czym to się różni od własnych dzieci?
Sam już nie mogę się doczekać....![]()
Skontaktuj się z nami