Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wigry

Domyślnie Wigry

Wczoraj w nocy męcząc się w bezsenności spowodowanej chorobą przeglądałem zdjęcia na forum. Trafiłem na zdjęcia z Suwalszczyzny, i stwierdziłem, że i ja powinienem się swoimi "pochwalić" z racji "obcowania na codzień"

Ale postanowiłem zacząć od architektury i jednego z jej elementów fotografowanego na Suwalszczyźnie najczęściej chyba, czyli od klasztoru na Wigrach.
    Na początek takie ujęcie, później wrzucę kolejne, muszę wyjść niestety. Trochę nietypowe.

Lato 2007, pogoda wyśmienita, sprzęt jak w stopce czyli D70 i kit.
    Wiem, że będziecie narzekać na kolor nieba, ale mniej więcej taki był tego dnia, może właśnie dlatego lubię to zdjęcie. Na kolejnych fotkach będzie takie samo niebo.

1.

A niech tam, wrzucę od razu 2 kolejne.

2. Za bramą.

3. Przepraszam za ramkę, muszę wyjść i teraz nie mam czasu usunąć. Jeśli będziecie narzekać na ramkę to wstawię później bez ramki.
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Klasztor Kamedułów nad jeziorkiem od kilku lat wzdluz tej alejki są kwatery, które można wynająć-tak slyszałem. Z wiezyczki, którą widać u konca, można podziwiać widoki okolic Wigier. Wchodząc po schodkach można zrobić zdjęcie przyrodnicze jaskółek śmigajacych miedzy tloczącymi się, sapiącymi turystami, który ciezkim krokiem pokonują kolejne schodki

A się wzruszyłem, bo lubie tamte tereny zwlaszcza ostatnie, prawie bezludne i jeszscze dzikie tereny gdzie mozna się "rozbić" z namiotem, oczywiscie za zgodą wlaściciela posesji...

pozdrawiam

Domyślnie

Trafnie to wszystko opisałeś Nikuś
    Znam to wszystko, na pamięć... Na Wigry z kolegami czasami jeździemy na papierosa gdy nam się nudzi, świetna sprawa... to w końcu kilkanaście kilometrów tylko od Suwałk.
    FX/DX/CX/www

Oszczędny w słowach Awatar volen
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

a masz jakąś panoramę? wstyd przyznać, byłem tam raz, dziecięciem będąc i pamiętam tylko wrażenie, a nie okolice...
    pozdrowienia, Przemysław Wollenszleger
    http://www.flickr.com/photos/volen/

Domyślnie

Volen, wstyd przynać, ale jeszcze nie mam stamtąd panoramy, choć je lubię
    Jakoś nigdy mi do głowy nie wpadło by zrobić.
    W ramach rekompensaty wrzucę jeszcze kilka fotek z Wigier
    FX/DX/CX/www

Uprawnienia umieszczania postów