Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Maniera b&w

Domyślnie

W związku z obrazkami z ostatniego linku proponuję założyć nowy wątek pod tytułem "czy zdjęcia obrabiane komputerowo są nadal prawdziwymi zdjęciami?", tam się przenieść i rozpętać prawdziwą kłótnię. Do Świąt jeszcze dwa tygodnie - w sam raz, aby przedyskutować kolejny, ten jakże drażliwy temat.

Domyślnie

zobaczcie całe pf tego fotografa... orgyginałów też ciekawym
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    W związku z obrazkami z ostatniego linku proponuję założyć nowy wątek pod tytułem "czy zdjęcia obrabiane komputerowo są nadal prawdziwymi zdjęciami?", tam się przenieść i rozpętać prawdziwą kłótnię. Do Świąt jeszcze dwa tygodnie - w sam raz, aby przedyskutować kolejny, ten jakże drażliwy temat.
    załóż ale bedzie, ze 30 stron minimum...
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    załóż ale bedzie, ze 30 stron minimum...

...............o niczym

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::

Domyślnie

no i każdy będzie mógl się wypowiedzieć
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misialo Zobacz posta
    ...............o niczym

pozdrawiam

m
    Nie prawda, że o niczym. Forum jest po to, żeby każdy temat fotograficzny mógł zostać poruszony. Jeśli jest to temat techniczny, to oczywiście najpierw się szuka, ale jeśli w grę wchodzi podejście do zagadnień związanych ze sztuką samego fotografowania, to wg mnie można sie kłócić do woli... przecież dziś jest tu kilka tysięcy więcej użytkowników niż pół roku temu, a niech się kłócą, czy kolor czy cz-b, czy surowo, czy bogato, czy glamour czy PS itd... A w dyskusji zawsze można sobie wyrobić jakiś osąd spraw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Błąd serwera mi wywala, niestety.

A wracając do dyskusji, rozumiem - że rozmawiamy trochę o guście, czyli o niedyskutowalnym subiektywiźmie, ale ja tylko chciałem zwrócić uwagę na pewien trend nazwijmy to: "konwertuję, a nuż się spodoba, lub bardziej spodoba".
    Nie neguję sensu robienia w cz-b, w sepii, na szkle, digi-artów, patchworków, wyszywanek , czy innych technik - chodzi mi tylko, czy zauważyliście pewien trend. Z waszych wypowiedzi wynika, że trend konwersji do cz-b, jako pójście na łatwiznę jest zauważalny i nie jestem przewrażliwiony
    Troche mi to przypomina w miarę niedawne zjawisko przerabiania filmów z imprez różnego rodzaju filtrami "old movie", czasami miało i ma to sens, ale przez pewien czas była to po prostu bezkrytycznie przyjmowana moda. W mojej głowie moda na cz-b jawi się nieco analogicznie.
    Dziękuję wszystkim za udział w wątku, zdania były podzielone, ale chyba o to w dyskusji chodzi

Mi sie trafiła małą podróż i mam nadzieję, że jak wrócę, naprawiony aparat bedzie na mnie czekał w sklepie.
    Pozdrawiam, życze miłego tygodnia i udanych kadrów.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów