Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Domyślnie Statyw do Nikona D80 do 350zł?

Hey:] Od dawna maltretuję rodziców, żeby mi sprezentowali statyw. Wreszcie się doczekałam i na gwiazdkę Mikołaj przyniesie mi statyw

Mimo, że na razie mam tylko D80tkę i kit to przymierzam się do jakiegoś telezoomu, który będzie ważył trochę więcej niż kit, dlatego szukam jakiegoś stabilnego statywu, z sensownym udźwigiem (ok.3-4kg). Ponadto byłoby fajnie gdyby statywik nie był makabrycznie ciężki, bo jestem drobną kobitką Poza tym, pprzydałoby mi się coś co w najniższym ustawieniu nada się jako tako do makro, a w maksymalnym ustawieniu będzie miało ok 155-160cm (krajobrazy). Przejrzałam w necie różne statywy i nei wiem, na co się zdecydować. Myślałam o czymś Velbona z serii Sherpa, np. Velbon Sherpa 600 R/F, Velbon Sherpa 750 R/F, Velbon Sherpa 550R. A może polecice coś innej firmy w podobnej cenie? A co sądzicie o Slikach? Lepsze od Velbonów? Domyślam się, że warto byłoby kupić Manfrotto, ale póki co na takei cacko mnie nie stać

Będę wdzięczna za mozliwie szybko odpowiedź ponieważ rodzice chcieliby uniknąć świątecznego szału w sklepach i kupić prezent jak najszybciej

Pozdrawiam przedświątecznie
    "W życiu piękne są tylko chwile..."

Domyślnie

Pytanie tylko, jaką głowicę była by dla ciebie lepsza.
    Czy pasuje ci taka 3D?
    A może kulowa?

W tym wymiarze cenowym proponowałbym nogi Goldphoto (ok. 150-200 zł) + głowica wedle uznania (od. 90 wzwyż).
    Statywy Godlphoto to kopie Manfrotto i możesz o nich poczytać na forum.

Domyślnie

Miałem Sherpę 600r - ukradli mi bardzo fajny statyw za stosunkowo małą kasę (300zł). Dosyć stabilny, bez problemu radzi sobie z body + obiektywem masy N18-70. Z telezoomami może być różnie, ale myślę, że takiej Sigmie 70-300 powinien dać radę

Mam Slika 500DX - solidniej zbudowany niż Sherpa, inna głowica 3D - IMO dokładniejsza i lepiej wykonana. Większa waga od sherpy o ok 400 gram, ale poczucie, że aparat stoi na czymś stabilnym całkowicie to rekompensuje Ogólnie jestem bardziej zadowolony ze Slika niż z Sherpy - IMO warto dopłacić te 100zł różnicy, za całkokształt i z tego względu, że przy Slik wytrzyma też cięższe szkła jak np. Sigma 70-200/2.8 gdzie Velbon już będzie się trząsł

Goldphoto nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia jeśli chodzi o jakość wykonania - jednak jest to KOPIA Manfrotto a nie oryginał - zresza czego można się spodziewać za taką kasę - nia ma cudów
    D50 | N18-70 | N55-200 VR | N50 | Phoenix 100/3.5 | Crumpler That! | Slik 500DX

Kokodżambo i do przodu!

Domyślnie

Witam

Mam taki z Allegro za 329zl kopia Manfrotto. Sproawuje sie swietnie i stabilnie nawet przy zalozonym D70s ze szklem 80-200/2,8 ( ok 2 kg sam obiektyw ) trzyma sie stabilnie i nawet nie drgnie. Mozna glowice w statywie zalozyc od dolu i robic makro. Niestety jedyna wada ( chociaz czy to wada ) tego statywu jest waga ok 4,5kg no ale wlasnie dzieki temu jest stabilny i jak to sie mowi - kazdy statyw jest za lekki zeby go uzywać a za ciezki zeby go nosic. Jak chcesz to moge Ci na PW podeslac linka do aukcji z tym statywem albo jak chcesz obiejzec to gdzies w wawie mozemy sie ustawic na prezentacje
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

Witaj.
    Proponuję Ci statyw BILORA 1122 - używam go i jestem zadowolony. Stabilny, wysoki, z odwracaną kolumną. Do tego przyzwoita cena: w fotobis.pl 259 zł z przesyłką. Więcej szczegółów: strona producenta

Domyślnie

Ja mam Sherpe 600 i jak dla mnie jest super
    Wymieniłem tylko głowicę na kulową bo ta orginalna mi nie pasowała

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

ja też mam Sherpe 600 i jestem bardzo zadowolony - minimalna wysokość 29cm odwracana głowica - i waży 2 kg - może na profesjonalne jasne zoomy za lekki ale dla amatora to optymalny wybór (ponoć max obciążenie 4kg) . Jak kupisz taki 4kg to nigdzie ci się go nie zechce zabierać. Na Allegro 300zł z pokrowcem
    D7100|S17-50F2.8|S70-210 APO|YN-560EX

Domyślnie

Do mnie właśnie dotarł GoldPhoto (nogi YH423C i głowica YH410). Pierwsze wrażenia pozytywne. Ciężki jest, ale nie do przesady. Na forum jest test takiego zestawu.

Domyślnie

Hmmm, rozumiem, że gdyby tak do D80tki przypiąć Sigmę 70-300, albo coś cięższego np. Sigmę 150/2.8 to Velbon nie da rady, tak? Na razie mam tylko kitowego Nikkora 18-70 ale z czasem kupię coś dłuższego, dlatego wolałabym kupić teraz tripod który to utrzyma zamiast kupować teraz jeden statyw a potem drugi... Jakoś te GoldPhoto mnie nie przekonują nie wiem sama czemu... To może faktycznie ten Slik 500DX... Ech, sama nei wiem no Może ktoś zaproponuje mi jeszcze coś innego?
    "W życiu piękne są tylko chwile..."

Domyślnie

Sherpa z nikonem D50 + 70-210 (nie pamiętam ile waży ale około 600-700g) i metzem (około 0,5kg) radzi sobie bardzo dobrze, więc z wymienionymi sigmami na pewno nie będzie problemu

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów