Hey:] Od dawna maltretuję rodziców, żeby mi sprezentowali statyw. Wreszcie się doczekałam i na gwiazdkę Mikołaj przyniesie mi statyw![]()
Mimo, że na razie mam tylko D80tkę i kit to przymierzam się do jakiegoś telezoomu, który będzie ważył trochę więcej niż kit, dlatego szukam jakiegoś stabilnego statywu, z sensownym udźwigiem (ok.3-4kg). Ponadto byłoby fajnie gdyby statywik nie był makabrycznie ciężki, bo jestem drobną kobitkąPoza tym, pprzydałoby mi się coś co w najniższym ustawieniu nada się jako tako do makro, a w maksymalnym ustawieniu będzie miało ok 155-160cm (krajobrazy). Przejrzałam w necie różne statywy i nei wiem, na co się zdecydować. Myślałam o czymś Velbona z serii Sherpa, np. Velbon Sherpa 600 R/F, Velbon Sherpa 750 R/F, Velbon Sherpa 550R. A może polecice coś innej firmy w podobnej cenie? A co sądzicie o Slikach? Lepsze od Velbonów? Domyślam się, że warto byłoby kupić Manfrotto, ale póki co na takei cacko mnie nie stać
![]()
Będę wdzięczna za mozliwie szybko odpowiedź ponieważ rodzice chcieliby uniknąć świątecznego szału w sklepach i kupić prezent jak najszybciej
Pozdrawiam przedświątecznie![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami