Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta

gdybym porównywał "na oko" - nie paplałbym bzdetów publicznie porównywałem d3 i 5d w tych samych scenach, w tej samym czasie, przez dobrą godzinę natłukłem niemało zdjęć do porównań. oczywiście był to test - co przyznałem - czysto amatroski, ale pozwalający wyrobić sobie pewną opinię. pisząc o swoich wnioskach w niczym nie umniejszałem klasy d3 - uważam, że to fantastyczny, zdecydowanie najciekawszy dla mnie aparat na rynku. ale też jest faktem, że widzę w porównaniu pewne plusy obrazowania 5d, które ty napastliwie kwestionujesz, choc chyba bezpośrednio nie porównywałeś tych aparatów
No właśnie o tym mówię. Robienie zdjęć i późniejsze ich oglądanie na kompie to testy na „oko” i nic poza tym. Miałem 5D w rękach i on nie daje niczego więcej co daje D3, który przy okazji jest nie tylko szybszy (AF), ale i sprawniejszy na wysokich ISO. W ogóle nie powinno się raczej porównywać tych aparatów, bo są przeznaczone do innych rzeczy, choć D3 potrafi to samo co 5D. Odwrotnie będzie raczej trudno. Na mecz piłki nożnej z 5D?