Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Sata Ii - 400gb

Domyślnie Sata II - 400GB

Nie bardzo ufam rankingom i testom Chipa szczerze mowiac - a testow na necie dawno juz nie sledzilem
    Jaki producent wg Was jest wart polecenia na dzien dzisiejszy
    wymogi - 400GB, Serial ATA/300, 7200RPM,16MB cache
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 24-11-2007 o 18:19

Oszczędny w słowach Awatar arecki1
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Świnoujście

Domyślnie

Toś rozpętał właśnie wojnę . Ja osobiście polecam Seagate Barracuda. Jak poszukasz to 500GB trafisz z 32 MB cache'em (400 GB nie widziałem z takim cache'em). Ale pamiętaj. Co się ktoś odezwie to inna opinia.
    "Nie ma czegoś takiego jak brak snu, jest tylko brak kawy" - David Simmons

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    Toś rozpętał właśnie wojnę . Ja osobiście polecam Seagate Barracuda. Jak poszukasz to 500GB trafisz z 32 MB cache'em (400 GB nie widziałem z takim cache'em). Ale pamiętaj. Co się ktoś odezwie to inna opinia.
    Hehhe zdaje sobie troche z tego sprawe Chcialem po prostu zobaczyc co w wiekszosci ludzie kupuja i jak w praktyce im sie to sprawuje - wiadomo testy a codzienne wykorzystanie to dwie bajki.

Powiem Ci, ze myslalem o tym modelu, ktorym piszesz - jest co prawda 2 wersje:

- Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II)
    - Seagate 500 GB Barracuda ES.2 (32MB, Serial ATA II)

W zasadzie ES.2 jest bardziej pod systemy serwerowe - wiec nie planujac pracy 24h czy tez macierzy odrazu ja odpuszczam. Seria 7200.11 zacheca i cache i zapisem prostopadlym - dlatego chetnie poslucham opinii nabywcow )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    Ale pamiętaj. Co się ktoś odezwie to inna opinia.
    A jaak

Choć sam osobiście jade na Maxtorach to polecam Western Digital - WD. Dobre, ciche, szybkie dyski. Maxtory tylko ciche nie są
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

WD mialem i mam co prawda jeszcze ale ATA - niestety niemile wspominam..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    WD mialem i mam co prawda jeszcze ale ATA - niestety niemile wspominam..
    A to czemu? Pytam z ciekawości. Osobiście mam różne WD oraz Seagate i biegają. Gdzieś jeszcze się wala conner 420MB i też powinien być sprawny (chyba workbench jeszcze na nim stoi).
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    A to czemu? Pytam z ciekawości. Osobiście mam różne WD oraz Seagate i biegają. Gdzieś jeszcze się wala conner 420MB i też powinien być sprawny (chyba workbench jeszcze na nim stoi).
    Pamietam jak padly mi kolejno po 4-5 m-cach po zakupie - najpierw WD 120 a potem WD 200 - moze po prostu byla jakas wadliwa seria.

No nic wstepnie chyba jednak zamowie tego Sea 500 z serii 7200.11

Oszczędny w słowach Awatar arecki1
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Świnoujście

Domyślnie

WD swego czasu miały jakąś partię zepsutą jak każde z dysków. Ja pamiętam jak jeden z klientów po zamówieniu 20 komputerow dostał we wszystkich dyski Maxtor'a. Po kolei w ciągu 3 miesięcy poszło 6 z 20 a na nastepne czekamy już z wymianą. Tak więc do Maxtorów mam bardzo duży dystans.
    "Nie ma czegoś takiego jak brak snu, jest tylko brak kawy" - David Simmons

Domyślnie

Witam ja polecam Hitachi - mam i zasówa jak stado niewolników - poza tym mam 3 maxtory (żadnych problemów od lat) i 2 barracudy (jw) - komputer kręci nimi 24 na dobę i działają - nad wszystkim czówa HDD Life

Domyślnie

Co byśmy tu nie na stukali, to brutalna prawda jest taka, że nie ma produktu idealnego i raczej takowego nigdy nie będzie. Jednemu się posypało to, drugiemu tamto.
    Taki kamyczek do ogródka jednego z producentów HDD (pierwszy z brzegu, na innych też można by co nieco poszukać).
    http://tinyurl.com/2rwbaj
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów