Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33
    sailor
    Gość

Domyślnie

I w przypadku D200 mam czarne myśli, ale może to przez tą pogodę...
    mysle ze nei tylko przez pogode .. biorac pod uwage zarowno podejscie nikona jak i innych producentow uzytkownicy i ich zadowolenie sa wciskani w tak glebokie powazanie jak tylko sie da .. tez szybciej bym sie spodziewal nowej wersji nikona niz fixa ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    mysle ze nei tylko przez pogode .. biorac pod uwage zarowno podejscie nikona jak i innych producentow uzytkownicy i ich zadowolenie sa wciskani w tak glebokie powazanie jak tylko sie da .. tez szybciej bym sie spodziewal nowej wersji nikona niz fixa ..
    - Sigma - skoro sigma robi reverse engineering kodow wspolpracy Obiektywow z body to moze to nie dzialas i jest to ewidentna sprawa Sigmy. Rozwiazania sa dwa:
    1. Sigma wykupi specyfikacje i poprawi obiektywy i w przyszlosci nie bedzie tego problemu
    2. Stara metoda beda szukali problemu i go rozwiażą, a w przyszlości problem będzie mógł powrócić

- Banding - sprawa podobna jak mora w D70. Jest akcja do PSa która w wypadku wystapienia tego zjawiska je usunie. CaptureOne tez chyba ma taki filtr. Pytanie czy Nikon chce taki filtr wprowadzić do puszki. Z tego co czytam zjawisko jest marginalne więc lepiej przetwożyć 1 zdjecie na 1000 na komputerze niz 1000 na 1000 w aparacie.

Nowa puszka Nikona - chyba jednak nie tak szybko jak praktyka pokazuje
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie banding - wada czy cecha?

- Banding - sprawa podobna jak mora w D70
    Oj, chyba nie bardzo. Mora wynika ze słabszego filtra na matrycy, co procentuje ostrzejszymi obrazami. Trudno nazwać to wadą, zawsze można chuchnąć w obiektyw i mora zniknie ew. stosować taniuchne słabiuchne szkla, na które nie trzeba będzie chuchać.
    Krążące w internecie filtry przeciw-bandingowe niestety degradują ilość detali w obrazie, to raczej "deska ratunku" niż filtr do regularnego używania. Nie ma cudów, fizyki nie da się oszukać. Częstotliwość występowania tego zjawiska zależy od tego, co fotografujemy i obawiam się ze w warunkach studyjnych będzie to więcej niż jedno na 1000.

bombel
    Gość

Domyślnie

Grzeszysz synu, grzeszysz...

lub

Grzeszycie ociec, grzeszycie...

(niepotrzebne skreślić ). Za wygłaszanie podobnie niesłusznych poglądów zostałem 'letko skopany' w sąsiednim wątku. Nie ma pasków - to wymysł szatana, podobnie jak antypody.

Acha, ale jeśli jednak wyjątkowo się pojawia, zdarza się wyłącznie na 300-tu procentowych powiększeniach, i to wyłącznie żarówek - ale przecież i tak nie istnieje. To jest wykładnia oficjalna.

I bez śmichów chichów. Jestem poważny.

Domyślnie Boys-band

lub
    (niepotrzebne skreślić
    Pełnię obie te funkcje, więc niczego nie skreślam

O czym Wy tu piszecie? Band.. co? Nie wiem o co chodzi.. Jedyny band.. jaki znam to boys-band.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O
    lub
    (niepotrzebne skreślić
    Pełnię obie te funkcje, więc niczego nie skreślam

O czym Wy tu piszecie? Band.. co? Nie wiem o co chodzi.. Jedyny band.. jaki znam to boys-band.
    Heheh, ja jeszcze znam Al Bandi

BTW> Jezeli bandi powstaje rownie czesto co mora na D70 to naprawde nie ma o czym gadac, duzo powazniejszym problemem sa miekkie jpegi.

Pozdrawiam
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Andy_O, zapewniam Cie ze nawet najgorszym 28-90 canona (jesli mozna by go podpiac) udaloby sie uzyskac more...
    to jest jedynie kwestia dopasowania czestotliwosci....

co do D200 i wypowiedzi Nikona - jednak powinnien sie ustosunkowac - skoro jednak niektore aparaty trafiaja do serwisu i sa "naprawiane"
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Tylko pytanie, na czym ta "naprawa" polega? Znając opinie o NP - to chyba na dwutygodniowym leżeniu na półce.
    Jacek

Domyślnie

to troszke nieoczytany jesteś i niejako "nie w temacie" skoro nie wiesz o co chodzi
    Pozdrawiam - kajot

Domyślnie

A ja dodam od siebie, ze po trzech dniach obcowania z moim D200 strasznie denerwuje mnie ten "przycisk" wielokierunkowy. Zatwierdzic wybor przez docisniecie niemal zawsze wiaze sie z wybraniem dodatkowo jeszcze kierunku w lewo lub prawo !!! Powinni wstawic w srodek osobny guzik. Wtedy nie byloby klopotu. Poza tym wszystkie przyciski dzialaja bez wyraznego "klikniecia". No ale moze to moje zboczenia komputerowe
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów