Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Przezyl i co wazniejsze ma swiadomosc wyboru, ktorej czesto nam brakuje. Przepraszam ze w osobie trzeciej Marcinie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user
    CLS.nastepna bajka..wbudowana lampa nie tylko wyzwala ale w pelni steruje sabinkami, mozna ja ustawic na TTL, manual, to samo z poziomu menu aparatu mozna robic ze sterowanymi sabinkami (max3szt), daje to nie tylko mozliwosci porownywalne ze studyjnym, ale wrecz przewyzsza pod wzgledem komfortu obslugi, mobilnoscia i cena oczywiscie tez (juz teraz mysle o zakupie drugiej sabinki, po tym jak pozyczylem od kumpla Smile

Dobra ale to juz bylo tzn jak miales dwie sabinki to jedna mocowales jako nadajnik i miales sterownik i to 3 grupami......poza tym wole to nowe ustrojstwo jakie niKon wypuscil i sluzy do sterowania jakis tam su symbolu nie pamietam
    Szybciej latwiej i bez grzebania w meniu
    owszem - bylo, ale teraz mam 1,5tys do przodu, bo nie muze kupowac drugiej sabinki...choc i tak kupie, ale bede mial 3 zrodla swiatla zamiast 2 ze te sama cene...i mozesz mi wierzyc, ze wbudowana lampa zadziwia swoim dzialanie, nigdy do tej pory takich nie uzywalem...teraz bede (FAKT tylko do dodatkowego rozproszenia)

Pozdr. Jacek
    Pozdrawiam
    Jacek

stasiek
    Gość

Domyślnie

Jakość obrazu(po kilku strzałach)z ipg... doskonała, jakość z nef... powalająca
    Mam pytanie co do wyświetlania aktywnego AF.

Czy zaznaczony punkt śnieży na czerwono ??? Tak słyszałem a nie miałem w ręce D200 ???

Domyślnie

co do wyświetlania aktywnego AF
    zapytaj jeszcze gdzieś.... moze we wszystkich tematach, co ?
    zimą śnieży, jesienią i wiosną będzie lało...a latem paliło...

Domyślnie

porownanie rozpietosci tonalnej i charakterystyki naswietlania:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=16951023

wychodzi na to ze mamy 1 ev wiecej
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Nie jestem pewien co do dokładności tego testu. Odniosłem wrażenie, że D200 ma też lepszą niż D70/D2x dynamikę w światłach. Gość nie napisał też, jakiego użył konwertera RAW... Przepraszam, napisał: NC 4.4

Domyślnie

W światłach d200 ma zdecydowanieeeeeeeeeeeeeee lepszą tonalność od 20D!!! koledzy Nikoniarze . Albo ja taki egzemplarz 20d miałem . Nie no serio mówię(a raczej piszę). To jak piknie(wreszcie płynny kremik) wyglądają przejścia na granicach przepałów jest super. I wreszcie nie ma takich brzydkich plam ala d70. A pomiar matrycowy mmmmm bajencia, ale zjeżdżam z tematu sorry.

[ Dodano: Wto 31 Sty, 2006 ]
    stasiek,
    "Mam pytanie co do wyświetlania aktywnego AF.

Czy zaznaczony punkt śnieży na czerwono ??? Tak słyszałem a nie miałem w ręce D200 ??? "
    Tak świeci na czerwono jeśli tego chcesz, tyle że Staszku pytanie jest dziwne...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie Jeszcze Sigma..

Do podsumowania D200 w chwili obecnej należałoby dodać:
    - kłopoty ze współpracą z almpami Sigmy
    - nie działający przycisk AF-ON z obiektywami Sigmy z HSM
    - błędny pomiar światła z kilkoma obiektywami Sigmy, m.inn. z moim 24-70 2.8

Niby to sprawa Sigmy, ale.. dlaczego z innymi aparatami jest ok?

Domyślnie Re: Jeszcze Sigma..

Cytat Zamieszczone przez Andy_O
    Niby to sprawa Sigmy, ale.. dlaczego z innymi aparatami jest ok?
    Bez przesady. W tym wypadku to akurat ewidentnie Sigma dała d..y do czego zresztą lojalnie sama się przyznała!

Domyślnie Brak pozytywnego myslenia..

Jestem pełen podziwu wobec spokoju kolegów.
    Obawiam się, że Nikon nie wykona żadnego oficjalnego ruchu w sprawie bandingu. Nie będzie żadnego fixa, może za pół roku pojawi się D200NBSS (No Banding, Sigma Supported).
    Pod koniec 2003 roku Sony wypuściło prawie-udany aparat Sony F828, o czym już pisałem tutaj:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=19026
    Prawie - oprócz błędnej konstrukcji obiektywu. Wszyscy czekali na fix, który nigdy nie nastąpił.
    I w przypadku D200 mam czarne myśli, ale może to przez tą pogodę...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów